R8500 - nafoukle kondenzatory
Pred nedavnem jsem musel s tezkym srdcem vymenit R8500, pri startu nahodne naskakovali bud zelene pruhy, cervene pruhy ci cervene tecky. Do jiste doby se to po par restartech vzpamatovalo, ted uz vubec.
Vsiml jsem si, ze mam na karte nekolik nafouklych kondenzatoru. Existuje moznost, ze po jejich vymene by karta dale fungovala? Jeste bych pro ni nasel vyuziti.
Diky za radu.
Re: R8500 - nafoukle kondenzatory
Citace:
Původně odeslal
Lopan
Vsiml jsem si, ze mam na karte nekolik nafouklych kondenzatoru. Existuje moznost, ze po jejich vymene by karta dale fungovala? Jeste bych pro ni nasel vyuziti.
Diky za radu.
Rozhodne by som to skusil. Ak na karte nie je nic zhorete, len tie su nafuknute tie kondiky, tak je dost pravdepodobne, ze karta bude po vymene ok. Na skusku by som kupil obycajne lacne 85'C kondenzatory za par korun a keby nabehla a fungovala, tak by som potom kupil kvalitne 105'C a tie tam osadil natrvalo.
BTW odidene mozu byt aj kondenzatory, ktore sa javia opticky ok. Hlavne na tepelne exponovanych miestach. Tie by som odporucal potom, ak by vymena nafuknutych pomohla, vymenit tiez. Teplom sa kapacita drasticky znizuje.
Good luck ;)
na kartu spíš low-ESR kondenzátory
Aby sa mu to nepredrazilo. Oni su o dost drahsie, neviem ci sa oplati do takej karty investovat. Ani neviem ake kapacity tam ma. Ja som par krat menil za obycajne 105'C a fachcilo to. Inac suhlasim low ESR by boli idealne.
No low ESR je dobrej nápad ale klasický elektrolity to zvládnou taky stačí občas zkontrolovat (2x do roka) a mít dobrou ventilaci v bedně.
No na mojí jsou ty největší 4ks 470u/10V cena je cca 10/ks, taky sem je měnil.
Tak ted jeste najit nekoho zrucneho s mikropajkou :). Zacina me zlobit i deska, ty kondenzatory snad vyrabi nejaky vietnamec v bambusove chysi.....
Diky za rady
Citace:
Původně odeslal
vendiik
Na mojom Radeone su Panasonic - tie este dlho nebudu potrebovat vymenu :)
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Na mojom Radeone su Panasonic - tie este dlho nebudu potrebovat vymenu :)
Citace:
Původně odeslal
vendiik
Mě taky neodešly, měnil sem je spíš z "mladické narozvážnosti" protože karta mi nešla skoro vůbec přetaktovat. Nakonec pomohl až voltagemod, výměna kondenzátorů za low-esr Hitano nepomohla vůbec.