Hledam nejakou slusnejsi klavesnici na programovani (soucasna nema Insert a nezvykl jsem si).
Pozadavky:
- cena do cca 500,-
- klasicke rozlozeni klaves Ins, Del, Home, End, Page Up a Page Down
- pripojeni PS/2 a USB
Mate nejake navrhy?
Printable View
Hledam nejakou slusnejsi klavesnici na programovani (soucasna nema Insert a nezvykl jsem si).
Pozadavky:
- cena do cca 500,-
- klasicke rozlozeni klaves Ins, Del, Home, End, Page Up a Page Down
- pripojeni PS/2 a USB
Mate nejake navrhy?
nenapsals, jakej preferujes Enter/Backspace/Backslash. Jinak pokud americke rozlozeni, pak doporucuju Genius Comfy KB-19E za 186Kc. Jen to chce ignorovat ten multimedialni bordel.
nedavno sem si k jednomu pc poridil trust kb-1120 a zatim sem spokojen :)
ale kdyby se jeste prodavala btc 5201 (kterou mam u hlavniho pc), tak bych nevahal ;D
No obcas potrebuji napsat neco i cesky, takze rozlozeni EN/CZ.
Jinak vsechny ty klavesnice maji PS/2 konektor. Je nejaka USB s podporou PS/2 redukce? Obcas bych ji potreboval pripojit i k notebooku bez PS/2 a nekdy pri instalaci (nebo updatu USB ovladacu) nebeha USB klavesnice u stolniho PC, tak bych potreboval i tu moznost pripojeni na PS/2. Nechci tu mit 2 klavesnice.
myslim ze si pletes rozlozeni (layout) a popisky.
ee, sorry :-) nejlepsi je velky enter a backspace
Ten humac okolo sipiek zvlada aj niekto pouzivat? :eek: Som taku klavesnicu skoro rozbil ked som na tom musel chvilu robit.
Inak som si zohnal zadarmo 2ks starsich klavesnic Keytronic (OEM pre HP). Sice maju nemecke popisy, ale robi sa na tom uplne super. Proste Keytronic :) Nova sa u nas tusim uz kupit neda :(
ja mam Benq A122 za asi 250,-
ma nizsi zdvih nez klasicka, klavesy insert, delete, atd ma rozmisteny klasicky, vetsi backspace, ale bohuzel malej Enter. Cesky popisky jsou bile.
Pro nekoho muze byt nevyhoda rozdeleni klaves F1-F12 do skupin po trech (normalni je po 4). Jelikoz jsem ale predtim mel MS wireless desktop klavesnici, ktera mela rozlozeni tez po 3, tak mi to vubec nevadi
pri psani trosku cvaka, ale pise se mi na ni docela dobre - mam ji pripojenou k notebooku, ktery nema ps2, ovladace k ni jsem vubec neinstaloval-ty multimed. tlacitka nepouzivam
podle fotky to vypada, ze ma F-lock. takovej SHIT by mi do baraku nesmel ani za nic.
Tak zajimave vypada Genius Slimstar 310 - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37651
Ma USB i PS2 a celkem slusnej layout.
Používám klávesnici REVOLTEC LIGHTBOARD XL a mohu jen doporučit.Naprosto standartní rozložení kláves bez "multimediální" a jiné zátěže,velký enter,klávesa Insert je tu taky,připojení PS2,podsvícení kláves (v noci velmi příjemné),tlačítka s
nízkým zdvihem.Problém bude asi cena (mám ji z druhé ruky,taže cenu nové neznám) a nemá český popis (to vyřešila průsvitná sada nálepek za 20 kč)
Ve škole nám do jedné učebny dali tyhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36705
Asi je to hodně o zvyku, ale normálně s ní pracovat je utrpení...Celou první hodinu bylo slyšet každou chvilku nejakou nadávku :mweheh:
2Busch: tak ta by letěla hodně rychle...
Z klávesnic, se kterejma sem se za poslední dobu setkal, bych jako nejlepší vybral Samsung SDM4800, je tichá a dobře se mačkaj klávesy.
Nejlepší rozložení (velký enter, klasický blok editačních kláves a přehlásku pěkně vedle backspacu) a provedení (prohnutí jednotlivých řad kláves, dobrý sklon) má Chicony 5911/2961. Plus nemá žádné nestandardní blbosti navíc.
Bohužel patří mezi hlučnější klávesncie. A je ji stále větší problém sehnat (2971 nechci).
Neni nad klavesku se standardnim rozlozenim :) Takovahle v pohode staci, nevim, jak je hlucna, ale nema ty zbytecny pitch***ny. Kdysi jsem podobnou mel ve worku a byla to neznicitelna mrska.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26504
Jestli delas v kanclu jeste s nekym tak by klavesnice nemela byt hlucna.
IMHO dlouhy levy shift se u programovani docela hodi.
Jestli delas v kanclu nebo na vice pocitacich, tak se rozhlidni a vybirej mezi klavesnicema co maji backslash na stejnem miste. Jinak se zblaznis bud ty az budes psat jinde, nebo se zblazni osoba co ti chtela pomoct a pustil jsi ji ke svemu pocitaci.
To jak je dulezite standardni rozlozeni Insert, delete atd jsi pochopil sam :-)
Jinak klidne bych u programovani ozelel velky enter. Programovani neznamena psani jednoho radku za druhym :-)
Obecne levnejsi, nejjednodussi klavesnice jsou IMHO na programovani nejlepsi.
V praci mam neco takovyho levnyho od "Logitechu" a neni to nejhorsi.
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29018
Jo jeste pripadna operka rukou by mela byt sundavaci, protoze pak se s klavesnici blbe dela na kline, pripadne zabira na stole misto pouzitelny pro manual nebo pro hrnek s kafem.
vidim, ze je treba, abych sve tvrzeni uvedl na pravou miru (mam pocit, ze sem nebyl pochopen :) ): tim posunutim sem myslel pouze vertikalni posunuti sesti klaves nad sipkama (ins, home...), tj. vsech sest klaves se posune o jedno dolu, ale jinak zustanou uplne stejne jako na kazde klavesnici se standardnim rozlozenim
to, co mate ve skole, je presne ten typ klavesnic, ze kterych bych blil ;D
Jen kdyby to melo velkej backspace, sakra, ten se jim vesel i na notebook.
EDIT: Tohle vypada slusne http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45038
Uz to tu kdysi bylo (a mozna je v jinem threadu), ale na tuto klavesnici pel kazdy chvalu a musim rict z vlastni zkusenosti, ze je super. Ticha, mala, velice dobre se na ni pise a zvykl jsem si na ni opravdu rychle. Cena je mirne vys nez mas limit, ale za kvalitu se plati.
Ta vypada dobre. Skoda, ze u ni neni i podlozka na zapesti