jak pretaktit tento procak na desce MSI 6351 s chipsetem SiS745? a jaka je unosna teplota procaku?
Printable View
jak pretaktit tento procak na desce MSI 6351 s chipsetem SiS745? a jaka je unosna teplota procaku?
Tu dosku priamo nepoznam, ale ten cipset je celkom good. A mal by podporovať vsetky overclock featury.
Teplota do 50-55C sa da v pohode zniest, ale ak je pri plnej zatazi a nie IDLE ;D
Ale duron 1.3g na overclock moc nejde, iba ak by to bol fakt goog proc ..potom by si ho mahol dat aspon na 1.4-1.5 Ghz.
na jake teplote behaji standardne tyhle procaky?
DOst zle polozena otazka....ta teplota zalezi od podmienok, chladica, prievane v Skrinke...
2 GABO: mno mam Titana SuperSilent a nepretaktovany procak mi beha pri plnem zatizeni na 55´C. pastu na chladici mam...
koukni na můj podpis nemusíš mít vysokou frekvenci procu i když ani to není od věci, ale stačí vysoké FSB, mě to zrychlilo Super PI 1M o 34 vteřin z 1:47 na 1:13 ;D.
A teplotu mám 43° naprázdno 52° při 100%zátěži s nějakým noname větráním a compem zavřeným v dřevěnné skříňce pod stolem.
To je mozne, ale aj tak ti mozem na 100% povedat, ze tvoja grafa nema dobre vytazenie. Ten proc na to proste nema.. a musi ti v stresovych situaciach dost podstatne kolisat FPS.Citace:
Původně odeslal Aladar72
A da sa na tej Msi menit nasobic ??? Mne sa zda ze NIE. Inac aj ja mam durona 1.3 @ 1.3 pri 200FSB * 6.5 nasobic teplota je pri max. zatazi cca 43 a mozem povedat ze vykon celkom slusne stupol a ani neni pretaktovany. Inac ide na 1.5Ghz ale to uz zapeka poriadne (1.875V).
BTW: preco tie Durony tak kuria :evil: , skusal som Tbred B0 JIUCB 1700+ dal som ho na 2400+ (1.95V) a kuril tolko ako duron na 1.3 :!: .
1,3 @ 1.457, pri teplote 40-45 stupnov
To Semik: Ten proc na tu kartu sice nemá, ale při uprgadu už mi nevyšly penízky na nový tak jse rád že chodí aspoň takhle krom toho jsem šel v 3Dmarku 2k1 ze 7350 na 10260 3dmarků a to na duronka není špatné viz. http://service.futuremark.com/compare?2k1=6172413 . Jo s TB by to bylo lepší jen kde na něj vzít a nekrást ???
To aquadust47: To máš kliku taky jsem chtěl jet na 200, ale zatím víc nedám buďto to nedá proc nebo paměti v dualu a mám strach moc si tím hrát kvůli syndromu náhlé smrti u abitu :-o .
...zda sa ti zle :wink: nasobic sa da menit na MSI 745UltraCitace:
Původně odeslal aquadust47
MikeD: ...oznacenie ma MSI 6561 a nie 6351
tato doska je fakt dobra - vie pracovat s nasobicom, fsb ide do 200mhz - takze mozes skusat ,kolko ti chuti :?
jj vie mu locknut AGP\PCI ...atd....takze FSB tolko co zvladaju pamete ;D
...MSi 745Ultra nevie locknut AGP/PCI :!:Citace:
Původně odeslal Semik
sorry - byl to preklepCitace:
Původně odeslal aquadust47
>:} Teplota procesoru není jenom o chladiči co na něm sedí. Velkou čásí se také podílí celkové klima v casu. Platí čím víc a větráků tím méně stupňů >:}Citace:
Původně odeslal MikeD
No tak to zas ne, já mám v kejsu jen větrák co fouká na NB a teplotu mám lepší než kdokoli jinej ;DCitace:
Původně odeslal Unz
Ale to je voda - pokud bys třeba všechny větráky nechal odsávat tak tomu taky nepomůžeš...
Ideální je vprředu dole 120mm nasávání a vzadu nahoře 120mm na odsávání (případně 92mm, zbytek zvládne zdroj).
No nefim, do většiny skříni co sem viděl by se 120 dát nedala >:}Citace:
Původně odeslal Marty
sorry, ze ozivuju tenhle thread...
ted se mi stala takova neprijemna vec:
FSB na 120... Duron 1300@1560
restartnu komp a BIOS mi pise: "CMOS Battery Low"...
muze pretaktovani tak moc opotrebovat baterku na MB?
teplota je stabilne na 55 C... napeti 1,75V
Beterka na MB nema nic spolocne s pretaktovanim! Jednoducho bola asi nejaka slabšia. :-( Vymeň ju a šlapeš ďalej! :idea:
1300@1417 teplota 42c šlape jak hodinky 1,825V...Zmena pouze FSB -> 13x109 ...
1,3@1,56 je docela hodne! je to stabilni pri tech 1,75V?Nerek bych, ze bude.Mam zkusenost, ze tenhle konecnejm radam nepomaha ani 2,0V a oc strop je nekde kolem 1,4GHz.Citace:
Původně odeslal MikeD
hej hej, strop morganu je 1.4Citace:
Původně odeslal daso