Jak zabránit vypnutí ext. disku po delší nečinnosti za chodu PC?
Ahoj,
mám ext. disk Western Digital Home Essential 320GB, USB 2.0 a tápu, kde mám nastavit, aby se při delší nečinnosti při chodu Windows nevypínal. Ve správě napájení pod Windows Vista mám nastaveno vypínání na nikdy.
Ve správci systému mám na všech USB nastaveno, aby systém nevypínal zařízení, ale disk se stejně po chvíli nečinnosti vypne a pokud na něj vstoupím, tak se zapne. Dost mě to otravuje, protože na něj přistupuju dost často. Když si dám vlastnosti toho disku ve správci zařízení, tak tam položku řízení spotřeby není.
Nevíte, kudy kam?
Sice je tu podobný dotaz na opakování vypnutí/zapnutí ext. disku, ale bez řešení a nechci se tam Petrovi cpát.
Díky
Re: Jak zabránit vypnutí ext. disku po delší nečinnosti za chodu PC?
Také mám podobný disk, ale zrovna ne po ruce, tak to nemůžu vyzkoušet, ale nepomohlo by toto?: http://support.wdc.com/download/inde...pid=18&swid=17
Tak bohužel ne, ten prográmek slouží k vypnutí či přepnutí tlačítkem do StandBy režimu. Vypnutí stand by nebo nastavení delší doby to neobsahuje. Ale díky za snahu :)
Ve stavu nejvyšší nouze bych si asi být tebou napsal program (popř. skript napojený na plánovač úloh), který by každých x minut něco zapsal na ten disk a zase to smazal. Je to řešení oklikou, ale jako poslední možnost...
Skusal si ten disk aj v inych USB konektoroch? Ta MB ich ma hodne ako pozeram. Predne, zadne, pridavne.. Mozu mat roznu spravu napajania.
Bios 0910, 2007/01/23 update, riesi nieco s USB: "Enable Disable USB capability". Najskor pojde o rychlost prenosu, mozno aj nieco ine. Neviem, nemam tu MB, len ako typ, mozno mizerny. :(
No, pokud by se ti to podařilo správně rozfungovat, tak bys mohl ještě použít sdparm, mě se to zatím nepovedlo, mělo by se to nastavit pomocí parametru --set SCT=<m>... fungují mi jen commandy na zapínání a vypínání.
(mohl by se ale použít ve stavu nejvyšší nouze místo zapisování, pokud to nepojede jak má ;-) )