Re: správný podvozek pro C2D
Citace:
Původně odeslal
Boin
no proc ne.. jen mATX tam by bylo asi vse moc nahusteny.. ale jinak chipsetu se budu asi drzet
Mno nevim, jestli G965 bude to prave na taktovani, navic mAtx se spatne umistenymi PCI sloty.
Pokud chces setrit, bude tahle deska imho lepsi:
http://shop.computershop.cz/eshop/de...-glan-pcix-atx
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Tu ma tusim Silenec, tak at se k ni vyjadri on (moznosti taktovani apod). Sice nejede na C2D, ale to snad vadit tak moc nebude.
ps: neznam presny rozdil mezi S3 a DS3, ale rozdil v cene jsou jen 300Kc. Nebylo by lepsi si priplatit ?
Nema D verze komplet ty lepsi kondenzatory?
Spravne, vsechny kondiky na desce sou toho noveho lepsiho typu..
Citace:
Původně odeslal
Anduril
dik to vypada dobre... jeste ze jsem se zeptal koukal jsem po jinych... Intel jsem nikdy netaktil... jak to je s pametma? budou stacit nejaky 667ky??
a co chladic boxem to asi neuchladim nejaky typ?
pamet bych vzal
2x1gb Adata 800
a MB bud zminovanou 965P-S3 nebo BIOSTAR TForce965PT
vybral jsem nakonec tohle... hlavne z uspory penez. co myslite? jedine co me desi ze do ni chci dat C2D E2140 - a nema ho v podporovanych procesorech ale koukal jsem ze zadna Gigabitka to nema... http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=40677
Myslim, ze tam problem s podporou nebude.
Ale na tehle desce nepocitej s velkym o/c. Vic jak 350MHz FSB z ni asi nedostanes, jestli vubec. I945 nebyl moc overclocking friendly.
Ale jinak mi se ta deska taky celkem libi..tedy spise verze DS3. Oproti P965 je chipset dost chladny.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Ale na tehle desce nepocitej s velkym o/c. Vic jak 350MHz FSB z ni asi nedostanes, jestli vubec. I945 nebyl moc overclocking friendly.
Ale jinak mi se ta deska taky celkem libi..tedy spise verze DS3. Oproti P965 je chipset dost chladny.
urcite bych se spokojil s 3GHz takze pokud spravne pocitam 9*333MHz to co je v testech mam to prevazne na kancelarskou cisnost na hry neni cas:-)
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
nebylo lepsi si pridat cca 400,- a vzit 965P-S3 ?
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Spravne, i945 ma prazvlastni PCI-e lock, pro zdvihani FSB je potreba zvednout i frekvenci PCI-e sbernice (a to uz pak nemusi nektere karty ustat). Urcite se vyplati priplatit si na 965P-S3...
vsem dekuji za rady, ano priplatim na 965P-S3 bude to jistejsi...
Citace:
Původně odeslal
pETSaa
vsem dekuji za rady, ano priplatim na 965P-S3 bude to jistejsi...
Jestli jsi ještě nekoupil, tak osobně doporučuji DS4 (Gigabyte 965P-DS4), protože má tak noblesně vyřešení chlazení, že ti stačí origoš box chladič a ten ofoukne všechny heatpipe.
Tato fošna je schopna stabilně utáhnout C2D s FSB 420MHz (a řek bych i víc, kdyby procík dal na default voltáž ;))
Taky bych se přiklonil k názoru Paola - kup DS 4, má daleko lepší chlazení chipsetu.