-
Gigabyte nebo Asus pro P965?
Zdravim, poohlizim se po desce s cipsetem P965 a padla mi do oka Asus P5B anebo Gigabyte DS4, jenze cetl jsem, ze ta asuska je jen revize cipsetu C1 a o gigabyte zas, ze piska pri zatezi. Nevite o tom nekdo neco? Kterou byste doporucili? Dik za nazory a rady.
-
Re: Gigabyte nebo Asus pro P965?
čus, mám dq6, první (problémovější) revizi C1 a naprostá spokojenost, chladič mám půkilový a nic nepíská, týpek od kterého jsem kupoval tam měl titan amanda - to je už docela peklo :) a deska ani není prohlá.. je to rukama, i když stane se..:cool: (novější revize určitě budou míň zmetkovější)
asus sou taky dobré, zaleží kolik za to chceš dát
-
A jakou mas revizi te desky, rev1, rev2 nebo rev3.3 ?
-
rev1 :-D ale myslím že nemá ani smysl kupovat dq6 .. příliš moc příslušenství a moc peněz, já ji koupil "ojetou" za 4k tak mi to vyhovovalo, DS4 je za 4k v obchodě a je to to samé, až na těch 20 dalších kablů a 12voltového napájení procáku.
každopádně bych si pořešil poslední revizi ať je to GB nebo ASUS, pokud i-net obchod nezaručí revizi3, tak bych se poohlédl v klasickém obchodě, tam se na 99% domluvíš.. konkurence-každý už nakupuje z netu.. :)
-
Revize 3.3 desek DS3, DS4 a DQ6 uz nemaji zadne civky u socketu (tj. by nemely piskat), maji C2 revizi cipsetu.
Nevim jak ktery eshop, ale znami co kupovali tyhle desky posledni dobou (vcetne me) dostali uz prave revizi 3.3
-
No jestli revize 3.3 uz nepiska, tak to je o moc lepsi nez Asus, ktery obcas sumi a i sem videl jednu piskajici. Muze to nekdo potvrdit prosim?
-
dneska uz sezenes pouze chipsety revize C2
C1 uz opravdu jenom nekde v zapadlym miste ve skladu
dal si myslim, ze je uplne jedno jestli ASUS nebo GIGABYTE
desky josu to obe kvalitni, zalezi na tobe pro jakou mas sympatie
jinak ty gigabyte desky piskaji podle pouzitych soucastek, takze ti nikdo nezaruci, ze piskat nebude
ale myslim si, ze uz to snad nejak odstranili, konecne maji revizi 3.3, tam uz by neco opraveny byt mohlo a nemyslim si ze se zmenil jenom layout
-
piskaju cievky, kedze tam ziadne nie su (take co by mohli piskat), tak nema co piskat ... jednoduche
-
Nojo, ale nejakou funkci tam maji a neco musi byt misto nich ne?
-
Ano, sou misto nic pouzity jine soucastky, jine zapojeni - proste tam nejsou civky, nic nepiska :rolleyes:
-
A ktere soucastky nahrazuji civky?! To by me opravdu zajimalo.
-
Psal sem jine zapojeni - jinak jestli te to zajima, tak v mistech kde jsou na stare revizi civky jsou vykonostni odpory R40
-
Civky tam jsou, akorat jsou zalite, tudiz nevrci...
-
mám pár dnů P5B DX a je C2
-
Citace:
Původně odeslal
danikd
Civky tam jsou, akorat jsou zalite, tudiz nevrci...
OMG, zalite civky jsou mozna na revizi 2.0 - revize 3.3 ty civky proste NEMA, nejsou tam, zalite nebo nezalite :rolleyes:
Toto je muj posledni prispevek do tohoto threadu - neuveritelne :mad:
-
Citace:
Původně odeslal
Caleb
OMG, zalite civky jsou mozna na revizi 2.0 - revize 3.3 ty civky proste NEMA, nejsou tam, zalite nebo nezalite :rolleyes:
Toto je muj posledni prispevek do tohoto threadu - neuveritelne :mad:
A tak to je mozny... vim ze jsem to cetl o rev. 2.0, a u 3.3 jsem to uz neresil, hlavne ze se to vyresilo ( to piskani ) ...
-
rev 3.3 kupuju (mám objednáno)
příští týden ji budu mít na stole
-
-
beerak: jasně, počítám, že ve čtvrtek bych mohl začít stavět!
:-)
Momentálně maluju !
:-((
ale to čtvrtka snad (doufám že do úterka) bude vše hotové, včetně pokládání koberců
-
Desku už mám na stole
neodolal jsem, a pořídil foto (hi-res) (cca 4 MB)
zdroj, paměti a grafika ještě nejsou, procesor E6600 mám už také i vše ostatní
http://puschpull.org/doc/pc/MB_2.jpg
-
Tak pak dej vedet jak to chodi :)
-
Citace:
Původně odeslal
puschpull
Desku už mám na stole
neodolal jsem, a pořídil foto (hi-res) (cca 4 MB)
zdroj, paměti a grafika ještě nejsou, procesor E6600 mám už také i vše ostatní
http://puschpull.org/doc/pc/MB_2.jpg
By the way, co na te fotografii rev 3.3. jsou ty soucastky s oznacenim "R60". Nejsou to nahodou ty "neexistujici" zalite civky ?
To je tedy spis otazka na Caleba...
-
Lepší snímek mám už tady:
http://puschpull.org/doc/pc/mb_big_1.jpg
je to hlavně bez té samolepky !!
-
:)
R60 znaci rezistor, ale civka to muze byt asi take.
Jde o to, ze revize 1.0 mela normalni civky v castecnem plastovem pouzdre, revize 2.0 mela tyto same civky ale zalite nejakym pruhlednym silikonem (kvuli piskani). Revize 3.3 uz tyto civky nema, jsou nahrazeny jinejma soucastkama (tema s oznacenim R60).
-
beerak: tak už to chodí
nevím co bys chtěl slyšet
přetaktovávat zatím rozhodně nechci, výsledky testů odpovídají výsledkům rferncí této kategorie
nic "nepadá"