jak otevřít dvd mechaniku
Mam dotaz nevíte někdo jak uělat na této mechanice tlačítko na otevření mechaniky je to IDE mechnika z dvd přehrávače ,po najetí systemu se dá mechnika normalne oteřít příkazem ale jak mam otvřít tu mechaniku když třeba budu potřebovat na bootovat,Přinejhorším bych si zapojil eventuelně jinou když budu chtí bootovat ale proč kvuli tomu rozebírat komp.
http://sweb.cz/hagrid.hagrid/mechanika.JPG
http://sweb.cz/hagrid.hagrid/mdvd.JPG
Re: jak otevřít dvd mechaniku
DVD prehravac predaj, kup si DVD-ROMku a este ti aj ostanu peniaze.
mě se tam právě ta dvdromka nevejde to jsem už skoušel jsou tam jiny uchyty ,potřebuji to do toho módu co stavim na tom obrazku(700Mhz celer)
Koukals poradne na plosnak u predni strany jesi tam nejsou naky nezapajeny plosky pro tlacitko? Ikdyz tohle nevypada moc na standardni mechaniku, takze to budes mit asi smolika.
Nebo este to nejak nahekovat, ze bys odpojil motorek na otvirani a pripojoval ho pres tlacitko k napajeni, ale pak bus musel i otacet polaritu pro otevreni/zavreni a nebyl by resenej doraz, proste by to jel jak dlouho bys to drzel.
Do tej mechaniky ide len IDE kabel a napajanie? Ten open cudlik na prednom paneli predpokladam konci v elektronike toho playera, nie mechaniky. :(
Mohol by si pozriet ci ta DVD mechanika nema take nieco ako PC mechaniky, myslim ten system, co sa da nudzovo otvorit, ked sa posere, alebo nie je zapnuta.. to by ti stacilo vyvrtat do predneho panela milimetrovu dierku. Trochu odveci otvaranie, ale zase az tak casto sa nebootuje. ???
Citace:
Původně odeslal
AmOK
Do tej mechaniky ide len IDE kabel a napajanie? Ten open cudlik na prednom paneli predpokladam konci v elektronike toho playera, nie mechaniky. :(
Mohol by si pozriet ci ta DVD mechanika nema take nieco ako PC mechaniky, myslim ten system, co sa da nudzovo otvorit, ked sa posere, alebo nie je zapnuta.. to by ti stacilo vyvrtat do predneho panela milimetrovu dierku. Trochu odveci otvaranie, ale zase az tak casto sa nebootuje. ???
Podle té fotky tam je vidět páčka na nouzové otevírání, takže by to takhle vyřešit mohl. A pokud tam je páčka, tak tam ještě určitě někde bude vývod pro standartní tlačítko.
vyřešil jsem o nouzákem vyvrtal dirku aje to i když to byla posledni varianta ,líp by se mi to líbilo kdyby tam bylo jen nějaky tlačítko ale kde nic tu nic a ten malej plošnak s třema dartky jsem taky zkoušel nejak propojit a nic,dík za pomoc
mno myslim ze reseni by nebylo az tak slozite, vzdyt tim ze pohnes tou nozovou packou tak zaroven rozpojis nebo spojis jeden z koncovych spinacu, je potreba se podivat ktery a paralelne ci seriove tam pripojit tlacitko abys simuloval pohyb tou packou a hopla uz to jede :-P .
Ono asi ta packa je nudzova, t.j. mechanicka. Ak je to taka packa, ako v PC mechanikach.
mozna jo ale i tak tam budou koncove spinace, pomoci kterych by to mohlo jit