-
Asus M2a-mvp
Tuto desku jsem taktez vlastnil a diky bohu uz nevlastnim. Jde predevsim problem pri OC. Jednoduse nema PCI-E lock, coz je znamena, ze s HTT se dostanete stabilne na MAX 240MHz. Jednoduse deska odpovida cenove hladine, ve ktere se vyskytuje. Deska ma malou spotrebu a je levna, to ej jedine plus. Prislusentvi neni zadna slava a i velikost desky nasvedcuje tomu, ze to zadny prebornik hold nebude...
Pokud chcete levnou, stabilni a kvalitni desku bez pozadavku extremniho OC ,tak je to jasna volba, jinak se ji vyhnete.
-
Re: Asus M2a-mvp
Mam problem s touhle deskou. Nemuzu se zaboha dostat pres FSB 235. Ale nevidel bych to jako problem toho, ze deska dle Mr.G nema PCI-E LOCK (mysli si, ze ho ma automatickej). Problem vidim (alespon u sebe) v nemoznosti zvednout napeti na procesoru (mam X2 3800+). At zmenim napeti VID v BIOSu jakkoliv (i ALTERNATE VID), tak mi veskere monitorovaci programy (CoreTemp, Everest, Asus PC Probe II) ukazuji stale 1.3V. Pritom kdyz pouziju programek GCPUID a u nej v kolonce Power management zmenim napeti na CPU, tak to pak jde (i ostatni monitorovaci programy (vyse zminene) ukazuji ze se napeti zmenilo. Takze bych videl nemoznost vetsiho oc v neschopnosti desky zmenit napeti na CPU. Jinak BIOSy u tyhle desky jsou dva (mam ten posledni 0401). Jinak mam vse v Biosu nastaveny manualne - ramky (1*1GB A-Data ddr2 800 Mhz) mam dany na 667 (takze by pri FSB 240 mely byt na svem), HTT mam 4* (zkousel sem i 3*). U pameti mam nastaveno CL 5.5.5.18 napeti na nich taky manualne (tady to kupodivu jde). Zkousel sem vsechno mozny, akorat to napeti na procesoru nejde zaboha zmenit. Nemate nekdo stejnej problem s touhe deskou a nevite jestli se to da nejak resit? Zdroj mam Seasonic 430W, disk WD 250GB KS, zvuk SB Audigy, grafika momentalne S3 Virge 2MB (X1900XTX na reklamaci).
-
Re: Asus M2a-mvp
Tak jsem napsal do Asusu a napsali mi, ze ta deska neumi menit voltaz na procesoru! To by me zajimalo, pro vubec v BIOSu jsou kolonky Procesor VID a Alternate VID, kdyz v konecnym dusledku u nich muzu menit co chci, ale napeti zustane u CPU na default.