Zdravim,rad bych koupil domu LCD-TV ale ted sem z toho nejak vypadl,tak bych uvital kazdou radu.Melo by to byt kolem 20k (bez dph).Diky moc za typy a rady!
Printable View
Zdravim,rad bych koupil domu LCD-TV ale ted sem z toho nejak vypadl,tak bych uvital kazdou radu.Melo by to byt kolem 20k (bez dph).Diky moc za typy a rady!
jak velkou si predstavujes? k cemu bude prevazne slouzit?
Mně se líbí tahle:
http://cybex.cz/Produkt.aspx?Type=K&...=HYU-208517715
Sice sem ji v reálu neviděl a neslyšel, ale papírově je výbava luxusní.
spis se podivej do diskusi TVFreaku, je tam mnohem vic povolanejsich lidi.
Jen dopredu ti uvedu, ze pokud do toho chces poustet cokoliv krome PC, konzole nebo satelitu s 720p/1080i prijmem, tak na LCDTV zapomen. Klasicky analog na tom vypada hnusne a nase super mega kvalitni DVBT vysilani je taky mizerne. Na druhou stranu k PC s HD 720p videim je to krasa (a takovej TD2 Unlimited na tom vypada taky moc pekne :-D).
2bukva: mam novejsi model a ted pri poklesu cen bych nebral asi nic jineho nez LG, Sony ci Samsunga. V dobe nakupu moji TV byly tyto znacky cenove dost mimo.
ps: pripojeni nejakeho DVD prehravace s upscalingem na 720p nemam zadne zkusenosti, takze jsem to neuvadel.
ja by som pridal suhlas s PetromT. Okrem Sony, LG a Samsungu mozno este Toshibu ale inak radim opatrnost. Neviem aku velku uhlopriecku chces ale na svethardware bolo porovnanie 32" lcdciek. akurat to neviem nikde najst...
EDIT: aha. oni to presunuli na tvfreak
EDIT2: to lg v teste nedopadlo bohvieako ale jej vacsiu variantu (42") som zaobstaral jednemu znamemu a zatial som nepocul ziadnu staznost
Ten test na SW ci TVFreaku (bylo to spojeno dohromady) byl a je porad dost mimo. At uz vyberem testovacich modelu ci vytkama modelu - na to dulezite se autor nezameril a resil kraviny kterych si bud skoro nikdo nevsimne a nebo nebude resit.K TVFreaku bych jeste pridal www.avforums.com (podsekce Forums
petrt, preco si tak radikalny s pripajanim inych zdrojov? uz som videl v praci (home cinema ma redakciu par metrov) par lcd tv a niektore su v upscallingu dost dobre ... samozrejme DVB-T na tom vyzera otrasne skoro vzdy :D
pises to spravne: "v upscallingu" ... ne kazdy LCD ho ma kvalitni - cetl jsem o nejakych full HD panelech, ktere to maji na spickove urovni, ale jak to resi ty levne netusim. Proto jsem psal, ze nemam zkusenost s tim, kdyz upscalling dela napr. DVD prehravac (xoro 8010 napr).
Kvuli memu vyberu jsem videl par levnych LCD (tehdy kolem 20-25k) a na vsech vypadalo klasicke TV rozliseni mizerne (koukat se na to da, ale proti nativu z PC to proste porovnat nejde).
Ja vlastne delam upscalling taky - ale v PC kdyz poustim klasicke Xvidy ripy. 1CD film vypada porad o trosku lip jak nase kabelovka doma. 2CD filmy jsou uz v pohode a HD 720p videa uz je super.
Vlastním Sony 32S2000 a je v pohodě.Je to S-PVA panel/nyní v prodeji buď 32S2500 s S-PVA, nebo 32U2000 s PVA panelem - rozdíl hlavně v ceně/.Provozuji:Panasonic DVD přehrávač s upscalerem na 1080i - nop problemo, PS3 - no půroblemo - obé via HDMI, dále SONY HDR 710 DRV rekordér přes komponentní vstup a jím skrze UPC direct DVB-S.Není co by nezahrála,
žádný ghosting....
Teď se poohlížím o 2 LCD - Samsung LE32R87 - 3xHDMI,vzhledově "klavírní" čerň,obraz jako víno...
V čem je ten Samsung LE32R87 lepší než Sony 32S2500?
Nějak se nemůžu rozhodnout... :rolleyes:
samsung doporucuji LE32R87 najs volba paradni obraz/design/cena/vybava
Co rikate na Sony KDL-32U2000? Mate nejake zkusenosti?Muzu do ni jit?
nejlepsi nabidka mi prijde toto: za 26K http://www.videoexpert.cz/sirokouhle...32v2500-bravia
a bez dvb-t toto za 21K: http://www.videoexpert.cz/sirokouhle...msung-le32n71b
Zrovna včera jsem se díval na spousty televizí vedle sebe a z LCDček v téhle kategorii jsou Sony imho nejlepší. Na druhou stranu nevím, proč si kupovat 32" LCD, když za podobnou cenu jsou k mání velmi dobré 42" plazmy, ale to by byla otázka jinam ...
Jak může někdo říct o Samsungu, že má "parádní obraz" nechápu, včera jsem pozoroval snad 30 modelů LCD a plazem a všechno je to přeprocesovaný odpad (pokud se to dá nastavit, tak možná ne, ale vřele o tom pochybuji).
no vzhledem k tomu, ze se budu stehovat a obyvak bude cca 2x vetsi nez ted, tak jsem koukal i na 42" plazmy a zrovna na samsung, treba:
http://www.videoexpert.cz/plazmove-t...sung-ps42c96hd
http://www.videoexpert.cz/plazmove-t...sung-ps42q97hd
Ja jsem bral tuhle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...v&SearchType=1
http://www.alfacomp.cz/ezbozi/17528/31432as.jpg
Vysla me na 20650 cca pred 2 mesicema, ted je drazsi.
Diky za reakce..tu plazmu bych klidne zahrnul do moznosti,ale neni misto :( Takze 32". Jinak ten samsung parametrove vypada dobre ty jo..
Myslite ze je to lepsi volba nez ta Sony co jsem navrhoval?
Jeste mne vrta Samsung LE32R86. Ale tech modelu je tolik,ze pro me jako laika neni sance se orientovat.
Jinak cena Sony by byla s dani 20k
"Koukal" znamená na internetu, nebo v krámě? Já si totiž nemůžu pomoct, ale na všem od Samsungu vypadá subj. obraz jako od fotografa amatéra - přeostřený, zubatý, s rozdvojenými hranami, atd. A když se víc zvedne jas, stane se z černé světle šedá. Díval jsem se do manuálu a dá se na nich nastavit kdeco, ale na Tvém místě bych si udělal čas, sedl si v krámě a vyzkoušel to poštelovat - imho je to z velké části dílem procesoru a nepůjde to, ale třeba se pletu. (a nakonec co mě tahá za oči, to se může jinému třeba líbit ...) Jinak Samsungy mají údajně nic moc DVB-T tunery a vysokou spotřebu, nenašel jsem ale detailní spec sheety a na televizích přímo jsem to nezkoumal. Každopádně ať tak, nebo tak, s plazmou imho dostaneš za svoje peníze víc - jak v úhlopříčce, tak v obrazu.
@jan555: nejdriv na netu, pak na krame. barevne mi prijdou vsechny plazmy kapku vyumelkovany, vcetne LG s faroudja cipem co ma doma pritelkyne. Navic mi nesedi velikost jednotlivych bodu, proste i pri 1024x768 je pri adekvatni pozorovaci vzdalenosti vidim... uz jsem mel de facto jasno, do meho soucasneho bytu a pak zase zmena, nebudu na pul roku kupovat malou telku :)
Hm,tak mam problem..max vyska muze byt 570mm.Takze ten samsung tam nevejde :(
Tohle je přesně ukázka toho, proč se o tom můžeme bavit, ale vybrat si musí každý sám podle vlastních preferencí a hlavně očí. Pro moje oči je např. plazma obecně jako lepší CRT (dobře) a LCD jako když koukám na počítač (špatně). Jinak máš ještě další variantu - toho půl roku vyřešit nějak provizorně a v mezidobí si přišetřit. Nové 42" super plazmy s full HD stojí teď při uvedení 50K a za těch 6 měsíců by se na 40K dostat měly.
no ja bych to videl i tak, ze bravie-V za 26K a pak pujde do loznice ;-) ale stejne to bude urcite uplne jinak..
edit: ale je zajimave, ze jsem zacal uvazovat i o plazmach, coz jsem drive striktne odmital.
edit2: @butcherson: ta U ma dle vseho jen PVA panel a ne S-PVA a i ty bravia vychytavky, co delaji barvy barvama taky nejak chybej...
Snad by ten stojan dole sel nejak oddelat,nevite?Pokud ano,tak resim 2 adepty:
Samsung 32" LCD TV LE32S86BD - 21350 (jeste varianta LE32R86BDX ale rozdil jaksi nevim)
Samsung LE32R86 LCD TV/DVB-T - 22800
Tech modelu je opravdu spousta a testu celkem malo,neni se cemu divit :(