Re: Msi Nx7600gs Td512 Agp
Podla vsetkeho by ta karta mala mat takty 500/900...Nahod rivatuner, alebo atitool a hned budes na istom...Daj potom vediet...Celkom by ma to zaujimalo, lebo po nej pokukujem do bratovho kompu...Diky, uspesne markovanie.... :)
Edit: Tak podla stranky vyrobcu su takty 400/800... :/
http://www.msi-czechrepublic.com/pro...hp?kod=CBM3338
Mohol by si zistit ako to vlastne je... ;)
Lze použít např. i Everest, nebo i 3DMark v reportu do Excelu vypisuje takty karty (většinou správně)
Měl jsem tuhle kartu krátce doma, má GPU/MEM 400/800. Jádro jde dobře taktit, paměti bohužel ne.
Takže bohužel je to opravdu 400/800, Rivatuner snad nekecá, tak nevím, co to v těch šopech píšou za nesmysly. Podařilo se mi spustit nějaký Aquamark, co jsem stáhl z Guru3D (asi demo) a výsledek je tento:
GFX 6186
CPU 6192
41 258
Honza
Teď mě ještě napadlo - přečtěte si tuto diskusi:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...0.html?order=c
Je tam vyslovena závažná myšlenka. Co když se grafika bez připojeného přídavného napájení podtaktuje, aby snížila odběr? Já mám konektor odpojený podle rad na různých fórech, ale linuxové ovladače mi nic o podtaktování asi nenapíšou, takže nevím. Jestli někdo máte možnost, zkuste to, jestli se nějak liší funkčnost s napájením a bez.
Honza
Citace:
Původně odeslal
HonzaRez
Teď mě ještě napadlo - přečtěte si tuto diskusi:
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc...0.html?order=c
Je tam vyslovena závažná myšlenka. Co když se grafika bez připojeného přídavného napájení podtaktuje, aby snížila odběr? Já mám konektor odpojený podle rad na různých fórech, ale linuxové ovladače mi nic o podtaktování asi nenapíšou, takže nevím. Jestli někdo máte možnost, zkuste to, jestli se nějak liší funkčnost s napájením a bez.
Honza
Nu, ked tam je, tak by som ho asi zapojil...Kazdopadne nemyslim, ze zapojenim pridavneho napajania by sa zodvihli takty o 100MHz na jadre a pametiach...
Citace:
Původně odeslal
HonzaRez
Takže bohužel je to opravdu 400/800, Rivatuner snad nekecá, tak nevím, co to v těch šopech píšou za nesmysly. Podařilo se mi spustit nějaký Aquamark, co jsem stáhl z Guru3D (asi demo) a výsledek je tento:
GFX 6186
CPU 6192
41 258
Honza
Edit: Blbě sem si přečetl první příspěvěk, nicméně čekat, že karta stejného označení s dvojnásobnou velikostí paměti bude mít i vyšší takty chce hodně optimismu. Obvykle jedno bývá na úkor druhého.
Citace:
Původně odeslal
vendiik
Edit: Blbě sem si přečetl první příspěvěk, nicméně čekat, že karta stejného označení s dvojnásobnou velikostí paměti bude mít i vyšší takty chce hodně optimismu. Obvykle jedno bývá na úkor druhého.
Jasně, ale pak mě štvou ty šopy, kde píšou lži. Já jsem ji koupil z druhé ruky a o ty takty mi nešlo, ale kdybych ji koupil v šopu a neodpovídalo by to v praxi, byl bych hodně nervózní a komunikoval bych silným hlasem...
Honza