Jak nejlíp a kam až přetaktovat CPU Intel Tualatin 1,4 - s běžným box chladičem?
Printable View
Jak nejlíp a kam až přetaktovat CPU Intel Tualatin 1,4 - s běžným box chladičem?
Jo intel box je dobry chladic, klidne to zkus...pak uz jen neco vykonejsiho (treba volcano V7) nebo vodnik...Nak
dík za radu, ale uvítal bych i nějaký doporučení na parametry nastavení - FSB, voltáž apod.
voltaz max 1,75 ( prurazny je 1,8 ) => zvyseni teploty
fsb proste zvedej
Alik: rozepiš se o sestavě! zvedej fsb postupně po malejch kouskách a testuj. Pokuď to bude nestabilní, tak zvedni voltáž! Max jak už bylo zmíňeno tak do 1.75V. Jinak kontroluj teplotu!
Nemate nekdo znamyho co dostal celera 1.4 na 133FSB ? Potreboval bych poradit kterej kousek (serii) si mam vybrat. A jakou grafiku pak k tomu? Uvazuju o GeF3 Ti200.
No to za beznejch podminek nedostal asi nikdo. Myslim, ze Hooligan tady z fora mel 1.3Ghz na 133FSB, ale rikal, ze vybiral a testoval asi 20 kusu nez vybral ten svuj. 1.4Ghz na 133FSB je nadeje tak 1%, maximalne :wink: .Citace:
Původně odeslal Xeonix
Tak to je pesek. No nic a co je rychlejsi Tual 1.1@1466 (11*133) nebo 1.4@1570 (14*112) ? A co tu grafarnu?
kdyz mas 133fsb tak mas vetsi propustnost pameti, na agp 66Hz a pci 33Hz proste pohoda
ale ne vsechny 1,1 jdou na 133fsb viz. muj
takze o vykendu jdu do 1GHz (doufam) a pojedu na 150fsb (doufam)
jj, ibox chladic neni nejhorsi - mam ho stazenej otocnakem na cca 2k RPM a v pohode chladim 1.3@1.5 1.4V ...
jinak s tou 1.4G bys musem mit obrovsky stesti, abys ji dostal na FSB 133 - vzhledem k tomu, ze uz ani vetsinou nejsou v cenicich, nepomohl by ani znamej v obchode, kterej by te nechal vyzkouset :?
zas na druhou stranu, pokud mas starou desku jako treba ja, ktera nema delic agp 1/2, vyssi nasobic procesoru se hodi ... i kdyz 133 nebo 150 FSb dela s pametma svy!!! 8-)
s tou GF3 - nevim, jestli ji jeste sezenes (novou)! ale ja bych asi sel do r8500(9100)!
momentalne mam 14x125 s iBOX cooler ale jeste vyzkousim druhej chladic jestli s toho neco nedostanu navic
a to sem si myslel ze z nej nic nedostanu
Vzdy je lepsie ked urcitu frekvenciu dostanes co s najvyssim FSB a preto najlepsia volba je Tualatin 1,0GHz pretoceny na 150MHz FSB a viac, ktory je urcite vykonnejsi ako napr. Tualatin 1,2GHz prevadzkovany na FSB=125MHz.
Jojo, tak nejak to vsechno je.
1.4G na 133 FSB - ani omylem
1.3G - pekelny stesti
1.2G - sem tam to nekdo ma
1.1G - vic jich jde nez nejde
1.0G - musis mit smulu aby ti nesla
To byste neverili co se mi vcera pokousel namluvit jeden prodavac kompiku...Ptal jsem se pro kamosa jestli nemaj Celera 1.0 a on ze prej 1.3 je vyhodnejsi. Rikal jsem mu ze je to na pretaktovani a ze je to kvuli propustnosti ze 10*130 je lepsi nez 13*100. A on ze prej je to rozdil vykonu 1-2% :roll: . Porad mi vykladal ze je 1.3 drazsi jenom o 2 kila... Hroznej kreten, dostava me kdyz je za pultem nekdo kdo o tom vi stejne jako soustruznik o seti obili... Malem jsme se pohadali, ale nakonec mi s velkou nechuti slibil ze maji posledniho na skladu a ze ho obejdna = uspech 8-)