Nenalezen vyměnitelný disk
Po odvirování WinXPPro s SP2 a provedení opravné instalace (bez ní nebylo možno mašinu rozjet) se nepřiřazuje písmeno vyměnitelné jednotky. V manažeru disků je flashka vidět bez písmenka. Lze jí písmeno přiřadit, ale stejně není v průzkumníku vidět (lze např. v TotalCommanderu). Po odebrání zařízení je písmeno do restartu systému blokováno (po odebrání se neuvolní). Mám podezření, že je načatá nějaká knihovna.
Poraďte někdo prosím!!! (už dva počítače)
Re: Nenalezen vyměnitelný disk
Můžeš zkusit odebrat a zase přidat USB, ale asi to tak jednoduše vyřešit nepůjde.
zkus nainstalovat znovu ovladace od zakladni desky treba je chyba jen tam
Na tohle je potřeba reinstall s opravou, už jsem takový problém měl a po několika hodinkách odebírání a reinstalování USB a hledání ovladačů, bych řekl, že je to nejrychlejší způsob.
nemáš nainstalovány Daemon Tools?
Není neobvyklé, že po opravě se takovéhle věci dějí, tenhle konkrétní problém jsem už taky viděl (zajímavé, že když se dá v disk mgmt right-click a open/explore, tak vesele jede ...), nakopnutého toho je asi víc a reinstall bude nejlepším řešením.
mě se to podařilo vyřešit odebráním douborů STPD.sys a STPDxxx.sys ze složky Windows\System32
(na základě nějaké zahraniční diskuze)
SPTD si přiváží sebou Daemon tools nebo Alcohol. Pokud něco z toho používáš a SPTD odinstaluješ, nebude ti fungovat virtuální mechanika. Pokud dělá problémy SPTD driver, pak bys ho mohl aktualizovat:
http://www.duplexsecure.com/downloads/
Zkus v RegEditu ve větvi HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices odmazat položky \DosDevices\?:, které nejsou pevný disk či CDčko a restartuj.
Jinak před restartem tu flashku odpoj.
PS: Jinak změna písmen v uvedených položkách umožňuje změnit písmeno i u systémového disku (čemuž se Windows brání ;))