OpenGL vo WIN Vista, problem.
Zdravim odbornici, mam taky maly problem s OpenGL pod Win Vista, jedna sa mi len o CS 1.6, tam to totiz frci najlepsie pod OpenGL no Vista sa s tym jaksik nevie vysporiadat. Preto by som poprosil o radu ak ma niekto skusenosti. Stiahol som ovladace 96.33, Vista je 32 bit Ultimate. Dik PC v popise ...
Re: OpenGL vo WIN Vista, problem.
Ten problém mají asi všichni, Vista OpenGL moc dobře neumí, většinou se jedná jen o slabý výkon oproti WinXP, ale občas se to i kouše. Ale vzhledem k tomu, že každé nové windows od Microsoftu jsou jen beta verzí, která začíná být použitelná po prvním SP, vůbec se nediv a buď trpělivý. Našel jsem jakési vysvětlení:
Citace z http://www.cdesign.cz/forum/SubChild...=45311&Main=69
"Vo Viste totiz bezi OpenGL ako wrapper na Direct3D (pokial sa nemylim vo verzii 1.4). To teda znamena, ze pri volani OpenGL funkcii, sa volaju aj Direct3D a to zrejme sposobuje ten pokles vykonu."
Noo mne to robi asi to, ze pri zmene rozlisenia vzdy nabehne cierna obrazovka a je nutne restartovat PC. Konkretne v CS 1.6 to ide a ukazuje to 100 fps lenze viditelne je vidiet ze je tam 20-30 fps :) no chvilkami to ide vyborne. Dufam ze sa teda coskoro dockame ...
Já s obávám, že se nedočkáte nikdy. OpenGL je pro Microsoft konkurenční rozhraní a tak k němu taky bude přistupovat. Rozhodně se nebude dál vyvíjet, neměnilo se ve Win od win95 a NT4.0, vždy to byla jen knihovna opengl32.dll a o zbytek se staral ovladač grafiky. Ale ve Vistě to takhle už neni a jestli to má problém s tim, jak je to implentovaný ve win, tak s tim driver nic neudělá a nepočítejte s tim, že se tim bude microsoft vůbec zabejvat. A už vůbec ne v tak starý hře. Když se zeptáš microsoftu, řekne ti asi ať si to přepneš na D3D. Pokud to v D3D chodí, nic jinýho ti asi nezbyde. :(
no ja skor cakam na nejakeho manika ktory sa s tym pobavi, ako na Microgatesoft. Na nejakom fore som cital ze uz to dakto riesi, ale co z toho bude uvidime
Riesi niekto tu na fore kolisanie FPS v hrach pod Vistou ? Potreboval by som par rad. Dik mne to totiz skace zo 100 aj na 30 a pod ...
Bože, neodpustím si otázku proč hrajete hry na Vistách, když jsou na netu tuny testů a nezávislejch článků o Vistách, kde je jasné, že Visty jsou na hry v současné době krajně nevhodné? Neodladěný a zabugovaný systém špatné ovladače, nepodpora starších programů a API. Skoro stejný případ jako když přišli na trh XP. Pak nebudete řešit to, proč vám nejedou hry pod OGL, když tam žádné neni...MS na uživatele hazí bobek a tlačí si svojí licenční politiku barevných okének a kontrol "velkého bratra".
sry za OT.