Nakup DVD + HDD rekorderu (pripadne +DVB-T)
Potrebuji vyresit nakup DVD+HDD rekorderu pro meho tatika (chciplo mu stare video).
Jedinymi dulezitymi parametry jsou
- snadna obsluha
- bezpodminecne CZ menu pristroje
- disk +- 160GB (alepson 50 hodin na nejake stredni kvalite zaznamu, coz asi splnuji skoro vsechny :) )
- slusny obraz i zvuk pri volbe nejake stredni komprese nahravani na HDD
Mohl by mit
- VPS
- alespon 8 programovych mist na predprogramovani zaznamu
- podporu DivX i Xvid (ale skutecne neni podminkou)
Pouziti - na 90% zaznam TV poradu na HDD a jejich nasledne prehravani, obcasne prehravani DVD na TV (takze zadna Hifi reprodukce, nepotrebuji zadne extra vystupy atd.)
Znacka nerozhoduje, ikdyz radeji spis neco "komercniho" (Panasonic, Sony, Pioneer, Philips atd), nicmene pokud by nekdo doporucil model treba od Sencora, taky se mu nebranim.
Cena +- 5-10 kkc (tolik nerozhoduje)
Pripadne pokud by nekdo mel zkusenost s DVD+HDD+DVB-T+analog, nicmene nasel jsem akorat modely od Sencora (prej samej problem), Sigmatek PVR-910 Dual (zadny reference), a Pioneer DVR-540HX-S (vyssi cena, nicmene taky bez referenci)
Tak pokud mate nekdo favorita hlavne s CZ menu a jednoduchym ovladanim, dejte vedet, musim neco rychle koupit a abych pravdu rekl, rozpoznam, co kterej pristroj dovede, ale chybi mi uzivatelsky reference, zda ten ci onen vyrobek je good po vsech strankach.
Dekuji
Re: Nakup DVD + HDD rekorderu (pripadne +DVB-T)
Doprodej Panasonic DMR-EH55. Rád bych zdůraznil, že toto doporučení míří "otci", kde prim u tohoto přístroje je jednoduchost ovládání a s tím spojený vysoký uživatelský komfort. Kvalita záznamu je myslím slušná, design také není nehorší.
Oproti Sigmatekům,apod rozhodně není tak nebušený funkcemi, ale popravdě, využije to cílová skupina uživatelů?
Na trh právě přišly nové modely, takže v mnoha obchodech se doprodává za zvýhodněné ceny.
http://www.extraceny.cz/index.php?id...cs&detail=6984 nebo jakykoliv model od LG sam mam 200stovku od LG a mohu lg v rekorderech jen doporucit :)
LG jsou také fajn, ale nerozběhnou dobře DivX..nicméně i Panasonic má problémy. Ale tak pokud by otec měl chuť tak je lepší kombinace levného neznačkového DVD přehrávače který schroupe všechno a DVD rekordéru s jednoduchým ovládáním. LG má také velice intuitivní ovládání, ale nemá ShowView....neříkám že je to zázrak, ale pro starší lidi je to celkem šikovné.
Tu moznost DivX jsem zminoval spis skutecne tak jen pro formu, kdyztak nad tim uvazuju, asi by ani ten v zivote nevyuzil.
Takze spis maximalni privetivost ceske obsluhy, slusne moznosti nacasovani vice useku pro nahravani a pekny obraz a zvuk pri rozumne zvolene kompresi, to jsou fakt tak jediny dulezity parametry.
Ten Panasonic okouknou, sam ho mam v oblibe v tehle oblasti a rovnez tatik stridal videa prave od Panasonica a Sony, takze i format obsluhy by mohl byt podobny.
Dekuji za info a pokud mate nekdo jeste nejake vyzkousene pristroje, sem s nimi :)
Citace:
Původně odeslal
tiktak
Ten Panasonic okouknou, sam ho mam v oblibe v tehle oblasti a rovnez tatik stridal videa prave od Panasonica a Sony, takze i format obsluhy by mohl byt podobny.
Tady bych (nakonec stejně jako u videa) sázel spíš na Panasonic - Soňákům až podezřele často odcházejí mechaniky (alespoň v mém okolí všem, obvykle co půl roku).
Nehledě na divné série, kde byly špatné optiky( ale to se mi stalo i u cca 5 kusů LG) mi nějak nesedlo u SONY ovládání