Problém se síťovými hrami,vše ostatní OK
Zdravím,mám teď jeden problém a ač jsme s kámošem pátrali po příčině,stále žádný výsledek.Věc se má tak-máme zakoupeno několik originálních her-Call of Duty 2,CC Generals,Company of Heroes,HL2.Každý samostaně se bez problémů připojujeme k hrám,ať už náhodným,nebo vybraným,ale pokud chceme hrát proti sobě,spojit se nelze.Připojení mám přes UPC,on ADSL.Zkoušel jsem povypínat všechny firewally,i na routeru,dokonce router odpojit a nic.Přitom pokud jsem u rodičů,kde mají ADSL,můžeme hrát bez problémů.Zkoušel jsem to i jiného pc a je to stejné.Nenapadá někoho,co s tím?Moc díky za každou radu
Re: Problém se síťovými hrami,vše ostatní OK
Pokud ani jeden z vás nemá veřejnou ip,tak potřebujete http://www.hamachi.cc/ .
Citace:
Původně odeslal
admix
Nebo namapovat porty.
?namapovat porty ? co to je ? mam podobny problem a hrou BFME2ROTW a nahodne parim s kymkoliv a kamos kterej ma 4mbit a ja 3mbitem se nemuzem spojit a taky nevim proc ... pritom hraju nahodne klidne s amikem :)
Kupte si pevnou IP adresu nebo si najdětě na 4umu v sítích něco o portech, NATu a mapování.
Citace:
Původně odeslal
admix
Nebo namapovat porty.
Mohl bys mi k tomu napsat něco bližšího?Moc se v téhle problematice neorientuji,na fóru jsem se o tom pokoušel něco najít,ale bez úspěchu.Díky
Citace:
Původně odeslal
wizard
Mohl bys mi k tomu napsat něco bližšího?Moc se v téhle problematice neorientuji,na fóru jsem se o tom pokoušel něco najít,ale bez úspěchu.Díky
Doporucuju obratit se na manual ADSL routeru, tam to bude nejjednodussi - zjisti si, na kterych portech bezi server pro danou hru, ty porty pote pronatuj (sekce NAT) na ADSL lince z vnejsiho rozhrani modemu do vnitrni site na privatni IP tveho PC. Pote staci pustit hru a server a na druhe strane zadat do adresy serveru IP adresu ADSL pripojeni. Lip to asi nepopisu, nejrychlejsi je konzultace s manualem k ADSL routeru :)
Tak nakonec jsem problém vyřešil nákupem nového routeru-zase od Linksysu,ale dražší verze umožňující 2 VPN tunely a hlavně má port DMZ,do kterého jsem připojil svůj pc a zaregistroval k němu svou MAC adresu.Dnes jsme úspěšně odehráli několik her v Company of Heroes,spojení zcela bez problémů.Takže díky všem za pomoc a rady.Typ routeru je Linksys BEFSX41,kdyby náhodou někdo také řešil který router je na gamesení bez problémů