po zarucni oprava IBM T40p
Muj milovany ThinkPad T40p mi sletel ze schodu , funkcne to prezil bez problemu , ale odnesl to spodni plastovy kryt , je trosku olamany a potluceny. V podstate to nicemu nevadi , ale jelikoz jsem zvykly na perfektni uhlazenoust ThinkPadu , tak me ta olamana spodni cast celkem irituje .
Posilal jsem dotazy do par servisu , ale nejake valne odpovedi jsem se zatim nedockal . Nemate nekdo nahodou podobnou zkusenost , nebo nejaky napad jak to sikovne a pokud mozno levne vyresit ? Jak vyplyva z nazvu , zaruka uz neni , takze jsem pripraven nejake penize obetovat . . .
diky za kazdy napad , ci radu .
Re: po zarucni oprava IBM T40p
Na ebayi sezenes spoustu dilu na tyhle thinkpady a opravit si to zvladnes sam. Servis bych uplne vynechal.
Ak myslis cely spodok notebooku, tak to treba uplne cele rozobrat. V servise to nebude lacne - len samotny diel bude par tisic.
Inak odporucam sledovat disk - ci nevydava divne zvuky a nie je pomalsi - a pripadne si pripravit peniaze na novy.
co je to "spodni cast" ? ak je to skutocne ten kus, ktory prechadza zo spodu do bocnych hran, tak je to zakladny skelet notasu a musel by si ho komplet cely prelozit do "novej" kostry ...
jo presne to myslim , je to ta cast na ktery je mobo . Vim ze je to celkem prekerka . Zkusim to ebay to me nenapadalo , diky !
Jinak v pripade uspechu , bych to prestaveni mel asi nechat na servisu ne ?
tak jsem koupil z ebay cely spodni dil za 19dolaru .
add: disk , sleduji ho a zda se ze je v pohode , ale stejne budu vyhledove kupovat vetsi , takze . . .
mno, imho by si to prebastlil aj sam, ale je to proste dost prace ... so servisnym manualom by to malo byt zvladnutelne
Uz jsem rozebiral T21, T23, T30 a T40 a vzdy bez problemu (servisni manual je fakt dobre psany). Zpocatku doporucuju si psat, ke kteremu kroku patri jake sroubky, aby ti nezbyla plna hrst sroubku:-)) Ale jak jsem rikal, pokud nemas vylozene leve ruce, tak je servis zbytecny.
Idealne je vsetko, co vyberas, fotit - IBM byva dost problem zlozit tak, aby ti nic neostalo :)
V tomto sa mi pacil ECS notebook, co som opravoval - dostal som ho rozobraty a nebol ziadny problem zlozit ho aj bez servisneho manualu - vsetko jednoduche a logicke, skoro vsetky skrutky rovnake.
lenze k thinkpadu stiahnes servisny manual uplne normalne a v kazdom kroku je to vysvetlene jak pre analfabetov ;)
Viem - videl som - je to tam tak, aby to pochopili aj "technici" v USA ;D
no mrknu na to , ale myslim ze to stejdne asi prenecham nekomu kdo s tim ma zkusenosti :)
Thinkpady se skladaj krasne :) Delam jejich servis; jinak pokud ti prasklo to dolni sasi, tak to musela bejt slusna slupka .. Kazdopadne se neboj to prendat sam, HMM si k tomu najdes (hardware maintenance manual), pripadne sem napis partnumber a ja ti poslu link. Pokud ti 2-3 sroubky zbydou a nebudou nikde chybet, tak si z toho tezkou hlavu nedelej - stava se :) Nedavno jsem skladal T40ku natrikrat, aby nic nezbylo - ty sroubky jsou silne redudantni