DVD mechanika LiteOn LH-18A1H nebo LG GSA-H42L
Zdravím, chci si pořídit obecně kvalitní palírnu (primárně dávám důraz na kvalitu vypálených DVDs a dále čtení poškozených DVDs a možnost zálohování chráněných médií) a donedávna jsem měl favorita v podobě LiteOn LH-18A1H. Nicméně jsem se dostal k recenzi palírny LG GSA-H42L, která vypadá taky velice dobře, snad jen pokulhává ve čtení poškozených DVDs. Na ceně nesejde, stokoruna sem - stokoruna tam...
Tímto bych chtěl poradit, pro kterou se tedy rozhodnout - i podle vašich osobních zkušeností s tou kterou palírnou. Děkuji.
Re: DVD mechanika LiteOn LH-18A1H nebo LG GSA-H42L
vzal bych liteona, protoze s nim de overit kvalita zapisu (pi/pif) :)
btw ja ho dokonce i mam, ale jeste nebyl cas ho poradne "proklepnout" :(
Poradil bych spíše dvě různé mechaniky, něco na čtení (třeba i ten LiteOn) a něco s NEC chipsetem na zápis (Pioneer nebo OptiArc, vyhni se ale ND-357x/457x, ty ale snad už ani nekoupíš).
Při dnešní kvalitě mechanik by jedna vydržela tak rok (při zachovaných schopnostech, funkční přežije i záruku, ale výstupy už nebudou nic moc).
Tak jsem nakonec šel do toho LiteOna a myslím, že to byla dobrá volba. Jediným minusem je hlučnost, někdy mám pocit že mi v obýváku startuje letadlo :-)