Odmítnutí záruky z důvodu přetaktování GK
Cus.
Jen se optám. Reklamoval jsem 20.3 mou grafiku
Gainward BLISS 7600GS PCX 256MB TV DVI Golden Sample Goes Like Hell, PCI-E x16
jedná se mi o to, jestli kdyby se vymlouvali, že byla přetaktována (SW) a tím došlo k nefunkčnosti GK mi uznají reklamaci, když se jedná o Golden Sample Goes Like Hell model?
Někde sem tady na fóru četl zmíňku o tom, že na stránkách výrobce Gainward se píše o tom že model Golden Sample... je určený k přetaktování - já tu zmíňku nenašel.
Re: Odmítnutí záruky z důvodu přetaktování GK
myslim, ze tohle bych teda vubec neresil :) a stejne tak to nebude resit prodavajici...
Jak píše kolega výše, myslím že to nikdo řešit nebude. Otázkou taky je, zda-li je vůbec možné zjistit, že karta byla přetaktována - samozřejmě v případě, kdy při taktování neklekla.
Rozhodně se vyplatí taktování nezmiňovat (to je celkem jasné), stručně popsat dané vady a tak nějak slušně zkusit reklamaci urychlit (víte, to je nepříjemná situace, jsem teď bez PC, nešlo by to urychlit, kdy už si mohu zavolat atd.).
NJ. Díky ale problém je v tom, že je to "známej" (hodně u něj nakupuju) a že byla přetaktovaná ví :-(
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
NJ. Díky ale problém je v tom, že je to "známej" (hodně u něj nakupuju) a že byla přetaktovaná ví :-(
Prave proto kdyz je to znamej at se o tim nezminuje pokud mu delas ksefty :)
kdyz nemas tam flashnuty nejaky jiny bios nebo neni taktovana systemem "pomuzem si dratkem" tak bych se toho nebal. ono SW taktovani uz se da skoro povazovat jako "bezne pouzivani" a hlavne netusim jak by dokazaly zjistit ze byla trochu pretocena,teda kdyz se jim tam da jen grafika u celeho pc by se to teoreticky snad dalo
To máš jako s autem. Těžko Ti někdo dokáže když přijedeš do servisu že jsi jel více než je maximální rychlost auta, která je v servisní knížce. A to způsobilo danou vadu. Vůbec bych to neřešil. Nicméně nechceš přiblížit v čem je problém?
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
Cus.
Jen se optám. Reklamoval jsem 20.3 mou grafiku
Gainward BLISS 7600GS PCX 256MB TV DVI Golden Sample Goes Like Hell, PCI-E x16
jedná se mi o to, jestli kdyby se vymlouvali, že byla přetaktována (SW) a tím došlo k nefunkčnosti GK mi uznají reklamaci, když se jedná o Golden Sample Goes Like Hell model?
Někde sem tady na fóru četl zmíňku o tom, že na stránkách výrobce Gainward se píše o tom že model Golden Sample... je určený k přetaktování - já tu zmíňku nenašel.
Není nutné mít strach, reklamace proběhne úspěšně, pokud není poškozená karta mechanicky - tudíž není ohořelá, poškrábaná šroubovákem nebo strhnutá nálepka na chladiči
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
To máš jako s autem. Těžko Ti někdo dokáže když přijedeš do servisu že jsi jel více než je maximální rychlost auta, která je v servisní knížce. A to způsobilo danou vadu. Vůbec bych to neřešil. Nicméně nechceš přiblížit v čem je problém?
V aute sa da zistit vselico - riadiaca jednotka ma pamat chyb. Grafika nema (aj ked by to nebol ziadny problem spravit - staci nejaka EEPROM a driver by do nej zapisoval...)
reklamace probehne uspesne, jeste jsem nevidel vec kterou jsme neuznali z duvodu OC.. jo treba kdyz na karte byl menenej chladic a pak zas vracen stock a byly tam evidentne strzeny sroubky tak to Gigabyte rovnou zamitl ;).
jak se tu psalo, pokud neni viditelna zavada tak to probehne v poho
Tak díky bohu je reklamace bez problémů vyřízena!! Děkuji Vám za odpovědi. Mě ale jinak zajímalo to "povolení" výrobce k přetaktování grafiky "Golden Sample"
Ale díky!