Koupil sem si Celeron D s jadrem cedar mill a psali o nem ze se da nataktovat na 5Ghz. Da se to i na prumernejsi desce nebo potrebuju něco xtra???
Printable View
Koupil sem si Celeron D s jadrem cedar mill a psali o nem ze se da nataktovat na 5Ghz. Da se to i na prumernejsi desce nebo potrebuju něco xtra???
preco to nevyskusas? alebo aspon nenapises co mas za zostavu ;)
Mam tam asus p5vdc-x, 1Gb RAM DDR2, 256Mb ATI radeon 9200, ATA hadr. Zkousel sem na 4Ghz a padalo mi to pri startu, proto se ptam jestli neni potreba lepsi deska...
Cim to chladis? 5GHz vzduchem urcite nedas a vubec je to frekvence spis z rise snu a extremniho taktovani. Pri jakem maximalnim taktu je to stabilni (FSB)? A ta tvoje deska taky nebude zrovna nejaky OC zazrak :)
S jeho deskou nevim, ale nepodcenuj cedary... ja dam 4.7G s boxem s pomerne rozumnym napetim, takze s lepsim chladicem bych v 5Ghz nevidel problem,s vdroop modem i vic.Pokud se bavime o extremnim taktovani, tak neni problem 7GHz+ , nedavno dosahli rovnych 8GHz (asi ne stabilnich, ale dusikem stejne dlouhodobe chladit nebudes...)
jak to chladis podle toho obrazku mas 1000otacek a 40stupnu???
to je v idle.. v zatezi to jde k 60 max.
Mě běhá D 360 bez zvýšeného napětí na nějakých 4,55 GHz a teplota i při dlouhým hraní max. kolem 50 stupňů :)
Na Taktování bych doporučil 347. Prostě na desce přehodíš na FSB 800 a máš 4,6ghz, většinou není potřeba ani přidat voltáž
Ja tam mam stabilnich 4.15GHz, FSB 640MHz a ramky maji 480Mhz, 3-3-3-12. Pri vyssich frekvencich mi to blbne nebo se vubec nespusti system. Asi to dela ta deska co? (asus p5vdc-x)
to každopádně, měl jsem ji taky a můžeš být vůbec rád, žes to docela slušně nataktoval, zkus spíš dát ručně časování pamětí na 5-5-5-18 a zkoušej co jde, pak až uvidiíš jestli tě nepustí deska nebo paměti nebo zdroj :)
hlavní problém je v tom, že nad 4200mhz se ten výkon již téměř neprojevuje.
jasny, myslim ze opravdu E2140/E2160 jsou slusnou nahradou a na Conroe L se ani nemusi cekat
ohledne OC, s ECS deskou se SIS chipsetem jsem mel problem dat 3.8+, takze na uplnem lowendu to fakt nepujde