ViewSonic VP930 - ghosting!!!
Ahoj,
jsem tu poprvy, ale doufam, ze to nebude prekazkou k tomu, aby mi nekdo pomohl.
Na zaklade pulrocniho hledani vhodneho LCD jsem zvolil BiewSonic VP930.
Nejriv jsem byl zdesen barvami a kontrastem, ktere na OSD nesli nijak vyladit, ale druhy den jsem pres ovladac Nvidie vse doladil a obraz je vazne krasny!!!
Nicmene ve hrach dost problem - dost znatelny ghosting!!!
Nejak se mi to nezda, pze v ofiko i uzivatelskych recenzich a diskusich ho vsichni chvali a naopak ghosting pry nevykazuje zadny.
Nevim kde je chyba - vyplazl jsem 11 tis za svoje prvni LCD a chystam s eho vratit. Budu ho ale vracet dost s nevoli, protoze ma opravdu krasnej a zivej obraz - ale tohle tolerovat nebudu - je to vazne hnus, cokoliv hrat.
(dokonce i RPG SW:KOTOR pri pohybu jakoby rozsveci vsechny textury).
A tak predtim, nez ho vratim, nadobro zanevru na LCD a koupim si jeden z mala dostupnych CRT, chci se Vas zeptat, jestli jenom neni neco spatne.
Jestli neni neco potreba spravne nastavit (V-Sync zaputo/vypnuto jsme zkousel), nebo nainstalovat (zkousel hrat i v druhych, pomerne cistych XP a taky v nove nainstalovanych VISTA - ale vysledke stejny)..
Nebo ke me dorazil vadny model? Mam jej reklamovat? Vazne nevim, prosim pomozte!!!
Diky vsem ...
Re: ViewSonic VP930 - ghosting!!!
Pridavam jeste link na 1MB video z HL2 (nechte ho bezet v okne, na fullscreen nic neuvidite).
http://sfingakiller.wz.cz/files/LCD_HL2.wmv
Asi máš smůlu na špatný kousek, šel bych ho reklamovat. Taky mám VP930 takové duchy mi rozhodně nedělá.
Každopádně ale nazavrhuj všechny LCD, jsou v nich obrovské rozdíly, což asi víš... Taky jsem vybíral dlouho a nakonec vzal tady tento a jsem spokojený, zpátky za CRT čko bych ho neměnil.
no pokud si to zkousel i na jinym monitoru a nedela to, tak bych to videl na jasnou reklamacku ;)
Vratil jsem ho, zitra by mi meli na ucet dorazit penize. Vraceni do 14 dnu probehlo vcelku bez problemu, jen je to docela opruz a penize (v mem pripade) dorazi az za cca 14 dnu od vystaveni dobropisu.
Urcite se jednalo o vadny kus, ale nejspis do nej uz znovu nepujdu - dost mi vadilo velky zpozdeni a zobrazovani hlasek pri zmene rozliseni.
Takze najdu bud jiny LCD, nebo to spis vidim na klasiku :)
A diky -FRZ- za pomoc na ICQ !!!
On prechod z CRT je v tomto pokazde slozity. Jedine, co se na to da doporucit, je chodit po obchodech a koukat na LCD primo tam. Kazdemu totiz vyhovuje neco jineho a takhle aspon budes vedet, zes neudelal chybu. Osobne jsem si vsechny svoje monitory obesel a kazdy sem videl za chodu.
Rád jsem pomohl :) No já jsem měl před tady tímto LCD-čkem taky CRT, je to moje první LCD, ale bohužel jsem ho nikde v obchodech neviděl, tak jsem vsadil na to, že bude dobrý a koupil. Řídil jsem se recenzema a diskuzema, kde vycházel jako fajn monitor pro práci/filmy/hry/všecko. Moc velké možnosti srovnání nemám, ale jsem spokojený.
Na tu dlouhou prodlevu při přepínání rozlišení jsem si zvykl, dá se to překousnout.
Fíha, tak to video je síla, já bych se nebál jít do jiného kusu znova, v práci máme všude možně viewsonicy různé modely a problémy s tím nejsou, tohle je vážně vadný kus.