Koupe pameti do NB lenovo N100
Mam tento NB a uvazuji o upgrade RAM. V NB je jiz pamet 512MB. Proto se ptam. Koupit 1x512MB a dat do NB a vyuzit se stavajici 512 jako dual channela nebo 1X1GB?
Vybral jsem si tyhle. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35974
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35975. Doporucil by mi nekdo lepsi ram? Ci cenu?
Re: Koupe pameti do NB lenovo N100
2x512 je rozhodne lepsi nez tam davat 1GB. Na ntb by ti 1gb na normalni praci mel stacit. Prodat je muzes vzdy a dat tam 2 x 1GB.
Citace:
Původně odeslal
chinook
2BlackMC: A co je to normalni prace? Mi treba giga nestaci :)
2chinook: Zalezi co na tom delas. Nedavno jsem koupil Kinston 533MHz 1GB, v notebooku mam od vyroby 1x 512MB. Takze dohromady 1.5GB RAM... slape to pekne, v asynchronnim dualu.
Kupodivu je rychlejsi kombinace tahle kingston 1GB + 512MB orig. samsung nez 2x Samsung 512MB.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
2BlackMC: A co je to normalni prace? Mi treba giga nestaci :)
2chinook: Zalezi co na tom delas. Nedavno jsem koupil Kinston 533MHz 1GB, v notebooku mam od vyroby 1x 512MB. Takze dohromady 1.5GB RAM... slape to pekne, v asynchronnim dualu.
Kupodivu je rychlejsi kombinace tahle kingston 1GB + 512MB orig. samsung nez 2x Samsung 512MB.
Takze ty by jsi mne doporucil koupit 1GB a pridat ke stavajicim 512MB? A znacku doporucujete teda kingston?
No tak pokud si myslis, ze pro to mas vyuziti, tak vem gigovku.
Znacku kingston muzu doporucit.
Opravdu záleží na využití. Jestli chceš mít spuštěný Eclipse, Visual Studio a Photoshop najednou tak asi není zbytí. Já mám 1GB na ntb a stačí mi to vpohodě.
Takze pokud se spokojim s 1GB RAM mam koupit 1x512 kingston. Tudiz budu mit 2x512. Tu druhou co je v NB nevim od jakeho je vyrobce. Nebude to vadit v dual channelu, ze nejsou ramky stejne?
Tak pokud ti staci 1GB, tak je asi zbytecne kupovat vice...
Nejlepsi je to primo v obchode vyzkouset, jestli ti pamet funguje. Ale u novejsich ntb uz tolik problemu s kompatibilitou nebyva, ale muze se stat :)
Co mas za pamet muzes mozna zjistit programem Everest (Zakladni deska > SPD) - vypise ti informace z SPD cipu pameti - u znackovych pameti tam byva jeji nazev.
Ono tu taky jde o jednu zásadní věc ... pokud tam už teď máš 512MB RAM, tak si ji musíš nechat kvůli případné reklamaci (pokue je záruka, aspoň taky mi to řekli v Asusu).
Takže i kdyby sis koupil teď 1GB modul, tak tu původní 512tku nejspíš nemůžeš prodat.
Nicméně velikost je to o co jde. 1,5GB bude v praxi lepší, než 2x512MB v dual-channelu (i když benchmarky možná nevyhraje).
Záleží opravdu na použití. Nedá se komplexně říci tolik a tolik je optimálních. Samozřejmě, více paměťi rozhodně není na škodu, na druhou stranu každá korunka dobrá (vzhledem k faktu, že třeba těch 1.5GB bys nevyužil, jedná se o vyhozené peníze).
S výhledem do budoucna to také nemá cenu,protože Ti nejspíše bude brzdit ntb jiná součást než pamět. Když tak napiš jaké programy využíváš..
Tak jste me presvedcili. Koupim 512MB. Celkem tedy budu mit 1GB, coz na moji beznou praci bohate staci. 1.5GB by se mne hodilo sice kvuli diplomce, ale to nejak vydrzim.