Po pokusu o upgrade už původní RAMky nezvládají původní nastavení. Help pls
Zdravím. 3/4 roku jsem bez problémů fungoval s 2x 512 MB modulama s nastavením poměru frekvence 150 MHz (4:3). Dnes mi došla další 512 MB, kterou se mi zaboha nepodařilo rozjet s těma 2 ostatníma ani přes snižování jejich frekvence, resetu BIOSu nebo všemožnom prohazování -
nejdále jsem se dostal do XP, kde mi to po chvilce hodilo blue screen. Problém je ale v tom, že ty původní 2 RAMky, přestože jsou v původních pozicích, už nemakají při 150 MHz (4:3), ale jen při 100 MHz. Při 150 mi proběhne post v pohodě, ale při zavádění XP se nic zavádět nezačně, jenom mi v levém horním rohu bliká kurzor a při 133 MHz se mi začne
detekovat RAID, přestože je v BIOSu vypnutej. Takže jsem zůstal na 1 GB RAM navíc s o 50% nižší frekvencí :( Máte někdo nějakej nápad?
Re: Po pokusu o upgrade už původní RAMky nezvládají původní nastavení. Help pls
Citace:
Původně odeslal
Slayer(CZ)
Zdravím. 3/4 roku jsem bez problémů fungoval s 2x 512 MB modulama s nastavením poměru frekvence 150 MHz (4:3). Dnes mi došla další 512 MB, kterou se mi zaboha nepodařilo rozjet s těma 2 ostatníma ani přes snižování jejich frekvence, resetu BIOSu nebo všemožnom prohazování -
nejdále jsem se dostal do XP, kde mi to po chvilce hodilo blue screen. Problém je ale v tom, že ty původní 2 RAMky, přestože jsou v původních pozicích, už nemakají při 150 MHz (4:3), ale jen při 100 MHz. Při 150 mi proběhne post v pohodě, ale při zavádění XP se nic zavádět nezačně, jenom mi v levém horním rohu bliká kurzor a při 133 MHz se mi začne
detekovat RAID, přestože je v BIOSu vypnutej. Takže jsem zůstal na 1 GB RAM navíc s o 50% nižší frekvencí :( Máte někdo nějakej nápad?
Zkus polaborovat s nastavenim casovani a voltazi, resetem biosu se premazalo puvodni nastaveni. Hadal bych ze mas nekde trochu jinak nastaveny parametry.
Socket 754 nezvlada vice jak 2 pameti na plne rychlosti. Je to i v manulu, jeste zalezi jestli to jsou DS nebo SS pameti.
Kazdopadne na puvodni rychlosti 3 pameti rozhodne nerozjedes, ja kdyz tohle zprovoznoval u kamose, dost sem se s tim potrapil. Vyzkousel sem nekolik nastaveni pameti. nakonec sem musel jit s frekvenci dolu (myslim ze z 400 se 2ma ramkama na 333 se 3ma, dolu muselo i casovani). Testoval sem memtestem, ono pokud ti v tomto pripade memtest neprojde, windows ani nenajedou.
To ze ti to blbne i ted je zvlastni, ale po zkusenostech s nForce cipsety a integrovanymi radici v AMD cpu, uz se nedivim nicemu. Zkusil bych jak pise Camill clear-cmos, laborovat s nastavenim, pripadne zkusit pameti prehazovat.
Tak už jsem to našel. stačilo dát TRP na 4 místo default 2 a maká to. Víc mě štve, že jsem nerozjel tu třetí RAM a to ani na 200 MHz s nejhorším časováním. Při bootování to hodí v lepším případě BSOD, v horším ani ten. Hold zkusim jinou.
Hehe, ja mel ty 512tky 4 kusy, a i ve stejne kombinaci, ale s jinym poradim ve slotech to nejelo.
Taky je mi divný, že tyhle moje 2 paměti v pohodě makají s CL 2.5, ale s CL 3 už mají problémy.