Nej přehrávač kvalitích .mp3
cetl jsem tu dost názorů na ruzne playery (foobar, winamp a dalsí) a tak me zajima vas aktualní názor na playery kvalitních mp3 (320kbps a víš) nebo wav a flac? nejde ani tak o user friendly (pouze zaklad jako playlist atd.), ale o moznosti nastavení equalizeru a sproste kvalitou přednesu.
poslouchám hodně kvalitnich ripu do mp3 (digitalni zaznamy z vinylů) tak chci co vedet co je nej.
dik za nazory ;-)
//samozřejme nemusi být freeware
Re: Nej přehrávač kvalitích .mp3
me prijde paradni foobar2000 .
Nejkvalitnejsi je bezpochyby Foobar 2000 - zalezi ale na nastaveni.
predpokladam ze mas Audigy2, nastinim ti tedy, jak z foobaru dostat maximum
- volba vystupniho pluginu - idealne kernel streaming nebo ASIO - protoze Creativni ASIO podporuje pouze 16/48 nebo 24/96, pouzivam ASIO4All
- Resampler SSRC - pridat do DSP a nastavit na 48kHz (kvuli obejiti neprilis kvalitniho resamplingu samotne zvukovky), slow mode je zbytecne zapinat
- Nastaveni vystupniho formatu - idealne 24bit fixed-point padded to 32bit, dither bych nechal vypnutej
- Nastaveni replaygainu - Vetsina MP3 je prebuzena, je to zpusobeno tim, ze CDcka sou masterovana na maximalni uroven signalu. Vinyly asi nahrava nekdo s aspon naznakem intelektu, proto nepredpokladam, ze tyto MP3 budou prebuzene. Kazdopadne tim ze v preampu stahnes "Files without RG info" na -2dB rozhodne nic nezkazis, pokud pouzijes aspon ten 24bit playback.
Vsechny tyhle volby jsou v nastavani pod Playback, sam pouzivam Foobar 0.8.3 - nove verze to maji trosku prekopane, ale urcite to tam taky najdes.
2 Caleb : tak nemam slov, to jsem ani necekal! super info.
velky dik a K+ doufam nejen odeme :-)
Paradni vysvetleni, to si zaslouzi nejake to hodnoceni...Dekuji :)
2Caleb - nemuzu pridadat K+ tak aspon podekovani za nasmerovani na ten ASIO4All - povedena vecicka.
Kazdopadne Foobar2000, nemuzu si vynachvalit, co nejprostsi vzhled, snadna tvorba playlistu i zmapovani vsech mp3 v adresarove strukture. Dokud jsem o Foobaru nevedel, pouzival jsem Winamp, ale po ozkouseni tohodle paradniho prehravace na nej nedam dopustit.
:) pouceni pro vsechny...karmu jde ziskat opravdu snadno, kdyz je nekdo ochotný ;-)