Polarizacny filter HOYA na D80
Chcel by som sa poradit, ktory polarizak je v pomere cena/kvalita dobre kupit na ebay? Niekde dom cital ze E1 ma Hoyu pro 1 a prave tento druh sa nachadza hojne na ebay a tak neviem ktory vybrat.
http://search.ebay.com/search/search...tSearch=Search
Neviem ci som tipol spravne ale mohol by byt tento: http://cgi.ebay.com/Hoya-67mm-PRO1-S...QQcmdZViewItem
V com sa vyrazne lisia tie polarizaky lebo ceny su fakt rozne...?? Dik
Re: Polarizacny filter HOYA na D80
Jojo take by me to zajimalo...Jak by jsi to mel pak s dopravou do CR ? neni ta doprava a clo moc drahe ?
Pokud je prodejce solidní, tak to označí jako "gift" a žádné clo se neplatí. Ale u většiny věcí, které jsem nakupoval z ebaye, mi vycházelo, že i když zaplatím poštovný z druhýho konce světa, clo (~DPH) a cca 15-20% za zprostředkování (nemám ebay konto), tak mě to stále vychází levněji, než zvednout zadek ze židla a dojít si to koupit do města / objednat v e-shopu :-)
Sice nevím, proč je tu ten post podruhé, ale budiž. Doplním jen, že ta cena mi připadá dost vysoká - pokud jsi nenašel nižší, tak se zkus podívat po úplně stejném filtru od Kenka (stejný název, krabička, všechno, jen logo jiné). Je to ten samý, jen levnější.
To nevim ani ja!!!! Ja som to sem veru nenapisal. Pisal som to len do filtrov. Tymto sa omluval, ale forum muselo zblbnut, som tu uz dost dlho na to aby som vedel co sa na tomto fore smie a nesmie.
http://cgi.ebay.com/Hoya-67mm-Cir-Po...QQcmdZViewItem
Od tohoto sellera mám 77mm UVčko k plné spokojenosti. Však stačí juknout na feedback...
Nj, ale tohle je basic model, který je od Pro1 vzdálený o pár tříd ... (btw: osobně jsem kupoval víc UV a CPL filtrů Pro1 z Hong-Kongu a přepočteno mě to finálně vyšlo určitě pod 1200 za kus i s dopravou)
jj hento je zakladny model ten by som nechcel kupit. Chcem ten Pro1 len treba najst nejakeho dobreho a nie moc draheho predajcu :)
Minimálně jednou jsem kupoval filtry od DigitalRev a bylo všechno v pohodě, viz např. http://cgi.ebay.com/Hoya-67mm-67-PRO...QQcmdZViewItem
Tento vyzera nadejne :) http://cgi.ebay.com/NEW-Hoya-67mm-67...QQcmdZViewItem
Chceli by sme kupit dva s kolegom, takze postovne by sa nam tak nejeka trocha rozdelilo.
Citace:
Původně odeslal
jan555
Nj, ale tohle je basic model, který je od Pro1 vzdálený o pár tříd ...
No třeba UVčko mám taky HMC, ale u polarizačního filtru nehrají antireflexní úpravy až takovou roli, takže si myslím že by stál za zvážení..
Ono jde samozřejmě o víc rozdílů, low-end modely mají mimo jiných AR vrstev i jiné sklo, což se může projevit např. v rozlišení, ale především v barevném posunu. (btw: mají už konečně nižší modely Hoyi takové věci, jako černě zalakované hrany skel?)
Výběr modelu ale záleží na potřebách a ochotě vydat peníze, souhlasím s tím, že Pro1D není rozhodně nutnost, jako nakonec high-end v žádné kategorii. Na druhou stranu low-end bych nebral - optická soustava je tak silná, jak silný je její nejslabší prvek (a v tomhle případě by to filtr být mohl).
Kdyz uz tady rozebirate ty filtry. Neznate nebo nemate nekdo zkusenosti s timto ? Hama PL linear M77 (lV)......Moc se vefiltrech nevyznam, tak mi snad nekdo poradite.....
jeste jedna otazecka...jaky je rozdil a ktery je lepsi, mezi linearnim a cirkulární polarizačním filtrem ?
Dikes za odpovedi......
Citace:
Původně odeslal
Jirime
Kdyz uz tady rozebirate ty filtry. Neznate nebo nemate nekdo zkusenosti s timto ? Hama PL linear M77 (lV)......Moc se vefiltrech nevyznam, tak mi snad nekdo poradite.....
jeste jedna otazecka...jaky je rozdil a ktery je lepsi, mezi linearnim a cirkulární polarizačním filtrem ?
Dikes za odpovedi......
Je to tu také napsáno, ale v tom "správném" threadu ... Obecně skoro všechny filtry od Hamy jsou šmejd, co se týče linear/circular se taky zopakuju - osobně jsem neviděl CPL filtr, který by fungoval tak mocně jako kvalitní starší LPL. Problém je ten, že na většině digitálů přes linear nefunguje AF, nebo funguje, ale ne zcela přesně (to, že zaostří, neznamená, že zaostřil přesně, ale to je vidět až ex-post). Je potřeba to vyzkoušet, CPL funguje na digi v pohodě vždycky. Toliko k tomu "ve zkratce".
Citace:
Původně odeslal
Jan
No na poštovném zaplatí každý z vás 6EUR, takže moc neušetříš. A ta cena vážně nic moc (i když zase když porovnám s cenou u ná...). To je česká cena zhruba uprostřed mezi B+W filtrem s vrstvami a bez a ten taky rozhodně není špatný.
Jan555: Jako obvykle souhlas:D . Levnou variantu Hoyy jsem v ruce neměl, ale předpokládal jsem, že to bude obdoba verzí u B+W, kde ten rozdíl zrovna u polarizáků moc není.
Právě nejlevnější Hoyi obvykle stojí za starou bačkoru. (Hoya jako logo neznamená automaticky kvalitu, vyrábí také šmejdy)
btw: za podobnou cenu by mohly možná být k mání nějaké slušné Heliopany (nevím, jaké jsou zrovna stavy na ebay), které min. nejsou horší.
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
Ten poslední je pokud se nepletu střední třída...
Tuším, že Hoya dělá následující modely/třídy:
1. Základní
2. HMC
3. S-HMC
4. Pro1 / Pro1 Digital
Min. u některých se ještě rozlišuje šířka obruby. Parametry se dají dohledat na webu.
Na tom posledním odkazu je v půlce stránky tabulka s přehledem. Je tam rozdělení s popisem, šířkou obruby, místem výroby, počtem antirefleních vrstev i barvou obalu....šikovné.
Citace:
Původně odeslal
brazilterrorist
No na poštovném zaplatí každý z vás 6EUR, takže moc neušetříš. A ta cena vážně nic moc (i když zase když porovnám s cenou u ná...). To je česká cena zhruba uprostřed mezi B+W filtrem s vrstvami a bez a ten taky rozhodně není špatný.
Nemas nejaky link alebo cenu na ten B+W polarizak co spominas? Jo a ide nan upevnit este krytka - teda ci ma zavit :) dik
Edit:
Este som nasiel toto http://cgi.ebay.com/Hoya-67mm-Pro1-D...QQcmdZViewItem
Je mozne, ze by to bola za cirkulacny polarizak Pro1 tak dobra cena cca 40USD aj s dopravou?? Sa mi nechce verit...
Citace:
Původně odeslal
Jan
Nemas nejaky link alebo cenu na ten B+W polarizak co spominas? Jo a ide nan upevnit este krytka - teda ci ma zavit :) dik
Edit:
Este som nasiel toto
http://cgi.ebay.com/Hoya-67mm-Pro1-D...QQcmdZViewItem
Je mozne, ze by to bola za cirkulacny polarizak Pro1 tak dobra cena cca 40USD aj s dopravou?? Sa mi nechce verit...
Ten B+W najdeš třeba na shopu www.skyfly.cz a je to standardní filtr, tudíž s vnějším závitem. Obroučka je z mosazi, takže se trochu míň "kousá" než hliníkové. Ale i hliníkové jsou v poho, dá se na to koupit stahovačka. Kdysi mi to tu někdo radil (myslím, že dokonce jan555).
A to co linkuješ je jenom UV filtr, není to polarizák...
Až teraz som objavil toto téma...
Takže mal som Hoyu Pro1 67mm. Kvalita dobrá, cena cez eBay akceptovatelná, z HK som ju mal aj s poštou za $75, clo a DPH som neplatil. Žial, tento filter sa mi rozbil a moc som si ho neužil.
Teraz mám B+W KSM. Kvalita zhotovenia o dosť lepšia (je to ako Honda vs. Mercedes) a má plnohodnotný závit, takže sa bez problémov dá nasadiť aj krytka objektívu, bez toho aby som sa bál, že zase poškodím filter. B+W sa tiež lahšie nasadzuje a nezasekáva sa tak ako Hoya. Jediný háčik je v tom, že B+W stála o $50 viac.
Známá věc - BW má lepší zapouzdření než ostatní výrobci (týká se i standardních filtrů). Na druhou stranu znamená KSM provedení příplatek (byť ne nějak krvavý) za něco, co 99,99% lidí nepotřebuje a nikdy nevyužije a (pokud se něco nezměnilo) v KSM filtrech jsou stejná MRC skla jako u levnější řady. Hoya Pro1 má subj. lepší sklo, BW lepší objímky.
Hoya (alespoň u Pro1) objímky už také zlepšila, ale stále nejsou zdaleka tak pevné jako např. BW F-Pro a občas se mohou kousnout. (na což stačí grif, nebo stahovač, ale zdržuje to)
btw: i např. mnohem levnější Marumi DHG má citelně lepší slim objímky než Hoya.
btw2: mám LPF Pro1čky a s krytkami problém nemám.