Re: Slábnutí wifi signálu
Ruseni? Zkus si vecer prohledat okolni site, jestli nekdo nevysila na stejnem kanalu.
Nene, na stejném kanálu (ani na žádném jiném, je tady pouze jeden poskytovatel internetu) nikdo nevysílá. Dokonce pokud vím, tento problém mám jenom já, ostatním účastníkům signál nekolísá.
Signal si meral iba pomocou klientskeho zariadenia, alebo aj cez napr. Net Stumbler? Namerane hodnoty v tom routeri/klient...byvaju zvycajne divoke aj za normalnych okolnosti a neda sa moc podla nich riadit...
btw. Nebude to APcko, na ktore si pripojeny vecer, viac vytazene?
Signál jsem měřil jenom přes router v site survey. Net Stumbler mi nějak nefunguje, nenalezne mi žádné bezdrátové zařízení v PC. Jestli je víc vytížené AP přes noc to nevím, ale moc lidí se na něj nepřipojuje (podle mých informací asi 5). Ještě bych rád dodal že mám pigtail 7m, vím že je to hodně a chystám se jej zkrátit, jenže tomu bych dával vinu spíš kdyby byl signál konstantně slabý a nekolísal v průběhu dne a noci o +- 20 (nevím čeho - co to v tom site survey ukazuje za jednotky)
Nato aby ti fungoval Netstumbler potrebujes naozaj wifi kartu a pripojit cez pigtail antenu...S routerom/klientom nespolupracuje...To je asi jedina cesta ako zmerat signal naozaj poriadne....Ak sa na APcko pripaja iba pat ludi, tak by to nemalo byt pretazene...Pigtail mas ozaj dost dlhy..ale tvoj problem v tom asi nebude, ked cez den je to okej...kedze cez den to ide okej...Predpokladam, ze mas priamu viditelnost na APcko, takze by v tom nemala byt dodavka ,ktoru niekdo kazdy vecer parkuje medzi tebou a APckom ak byvas na prizemi...(aj to som uz zazil)... :) Najlepsie v tomto pripade by bolo zodpovedne premerat signal a sledovat kedy a ako sa zacne signal stracat... Ale aj tak by som zacal skratenim toho sedem metroveho pigtailu...
Díky za odpověď, dám tam 2m pigtail a uvidím jak se to projeví. Je pravda, že když získám dejme tomu 3 dB zkrácením pigtailu, bude výkon signálu přicházející do routeru dvojnásobný?
Dvojnasobny asi az nie, ale urcite tym, ze skratis pigtail nieco ziskas...Resp. prestanes tolko stracat prave kvoli kablu...Malo by to cosi pomoct...Prekontroluj si aj koncovky na pigtaili...ci je vsetko okej...
Citace:
Původně odeslal
Dani Filth
Díky za odpověď, dám tam 2m pigtail a uvidím jak se to projeví. Je pravda, že když získám dejme tomu 3 dB zkrácením pigtailu, bude výkon signálu přicházející do routeru dvojnásobný?
Ano 3dB predstavuji zdvojnasobeni prijmu i vysilaciho vykonu - na nej taky mysli ;)
Tak tam mám 3m pigtail, anténu jsem dal ještě o 2 metry výš a vůbec žádná změna, signál je takový jaký byl. Že by byla 14 dB anténa příliš slabá na 550 metrů vzdálený AP?
Citace:
Původně odeslal
Dani Filth
Tak tam mám 3m pigtail, anténu jsem dal ještě o 2 metry výš a vůbec žádná změna, signál je takový jaký byl. Že by byla 14 dB anténa příliš slabá na 550 metrů vzdálený AP?
Problem spis bude, ze je to panelova antena - moc siroky vyzarovaci uhel. Zkusil bych to se sitem/parabolou.