PIO Mode Hitachi PATA 250GB
Piatok som si kupil tento hitachi disk sformatoval,nahral nan data z mojix raid diskov po case pripojim disk a pozeram ze data nikde windows tento disk rozpoznal ako dynamicky disk. no nasiel som soft ktory nejako tie data z tamat vytiahol a potom som disk prekonvertoval na klasicky a sformatoval a odvtedy ked tento hitachi disk pripojim ku akemukolvek pocitacu tak ide max 3 mb citanie zapis a win vzdy najde ako v pio mode. Stiahol som si utilitu od hitachi Ftool oskusal a zistil ze disk je nastaveny na udma 133. Tak tu dosli vsetky moje napady neviem co stym diskom teraz reklamovat alebo co? pri instalacii windowsu rozpozna win disk ako 130gb RAW pritom je to doska pre core 2. uz som skusal aj fdisk ani ten nepomohol stale to ide v pio mode. Ak mate nejake napady pls sem snimi vdaka
EDIT: disk som skusal na nforce 4, nforce 3, via Kt 400, inte P965 a na nforce3ke win pisal ze disk nepracuje maximalnou rychlostou a bolo tam tlacitko detekovat ryxlost podla biosu a vzdy najde PIO mod. Cize holt disk musi byt nejako zle nastaveny ze uz setky biosy ho detekuju zle
Re: PIO Mode Hitachi PATA 250GB
Tak trochu blbej dotaz, ale doufam, ze si to netestoval pripojene pomoci 40 ziloveho kabelu?
Jinak Ftool byl krok spravnym smerem, ale jestli je to v nem nastavene spravne tak uz s tim nic jineho nenadelas.
Jeste me napadlo nemas tam nahodou jumper na "Master with non-ATA slave" - bohuzel presne nevim co tahle funkce zpusobi, uz jsem to dlouho neresil......
Re: PIO Mode Hitachi PATA 250GB
Nie kabel som pouzil od dosky ktoru som si teraz kupil predpokladam ze je 80 zilovy, jumper som skusal aj na master, aj cable select vzdy sa to chova rovnako, ale riesim to s hitachi ze kde je chyba ked nepomoze disk ide na reklamaciu vymenim radsej za nieco osvedcene. Mam stale taky pocit ze kazdy bios ho detekuje nejak zvlastne a preto ide pomaly.
EDIT: s problemom som sa obratil na hitachi popisal co vsetko som skusal s diskom a aj podla nich som spravil co sa dalo holt disk mam reklamovat.