Problemy s Ge(j)Cube X1950 Pro
V ramci vanocniho upgradu sem si poridil tuhle kartu, ale casem se nejak vystribrilo ze za vsema problemama stoji asi ona. Nema nekdo zkusenosti s timto vyrobcem?
Abych popsal problem: ta karta je proste divna, nejde pretaktovat na low level, ale jen na driver level a to jeste mizerne. Jeste divnejsi je, ze se to postupne zhorsuje a kdyz byla nova, tak sla pretocit normalne...jestli jela na o 25MHz vyssich taktech, tak je to hodne. jako tresnicka na dortu se v posledni dobe zacalo stavat to, ze na ni narocnejsi hry zamrzaj...ale takovym zpusobem, ze treba celej den to bezi v pohode, pak si to postavi hlavu, spadne to a po restartu a naslednem spusteni hry to do minuty zamrzne a neni to teplotou. Jeste musim dodat, ze karta nema zadne teplotni cidlo a tim padem ani zadnou regulaci otacek ventilatoru, ani 2D/3D mod-huci jako krava, chladi to hovno a vubec je cela na **** a nejradsi bych jim ji narval do ****. Napadlo me zkusit jinej bios, ale mam trochu obavy co by to s tim smejdem vyvedlo, ma to pameti hynix ktery jdou na jinejch kartach klidne 1600MHz a ja nedam ani 1420
Re: Problemy s Ge(j)Cube X1950 Pro
Co ju skusit v inom kompe ? Ci tam sa sprava rovnako ako u teba ? Ak ak hej , potom ju reklamuj , ved to mas este v zaruke. Mam podobne pc akurat karta je Sapphire a ziadny taky problem nemam. Jo drivers mam 7.1 + cp.
Ten prispevek docela graduje:))
Myslim, ze low level clocking na 1950Pro nejde. Neumi to ani atitool. Repsektive pri taktovani karta okamzite zmrzne (u ati tool je napsano, ze se to ma delat pres driver level). Pres drivery to funguje bez problemu.
K tomu mrznuti. Kamarad ma sapphire 1950Pro a mrzne mu dokonce i v 2D. U me v pocitaci funguje bez problemu. Moje CLUB-3D 1950Pro me uz vymrzla v gothicu. U kamose co mu nechodi sapphire jede ok.
Rekl bych, ze se jedna o nekompabilitu s deskou nebo napajenim/zdrojem.
diky za rady, bohuzel prave to jak se to vyskytuje divne bude problem pokud bych to zkousel u nekoho jinyho, ale nejak to testnu i kdyz pochybuju, ze se to nejak vyresi
k tom low level...proc to teda na zacatku slo? :D
jeste vetsi problem nastane v tom, ze pri snizeni detailu to nepada vubec/pada az za cas v radu hodin
Taky ma GeCube 1950Pro 512MB a problem se zamrzanim jsem zatim nezaznamenal. Ted na tom bezi cely den Stalker a bez problemu. Taktovat jsem ji jeste nezkousel. A ten vetrak opravdu rve. Pritom vzadu na krabici pisi neco regulaci otacek.