Re: pulsujici disk spinpoint
mam tu 250ku samsunga ktery dela vicemene to same (v kratsim intervalu ale zato porad)
- vypada to na vibrace - pokud je venku z case nebo jen tak volne na necem polozen tak to zmizi
- nakonec jsem to "vyresil" tak, ze jsme dal ten disk do uplne nejspodnejsi pozice na HDD v case (diky tomu ze je to takto blizko uchyceni, tak moc nema co vibrovat:) + mezi disk a case nacpal gumove podlozky
vice info o moznostech ztiseni disku treba zde http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=52185 (je toho tu na foru mnohem vice, doporucuji hledat.)
U některých notebookových disků je to běžné je to na úkor hlasitosti.
Citace:
Původně odeslal
globalkiller
U některých notebookových disků je to běžné je to na úkor hlasitosti.
Vždyť on nepíše o ntb disku? Spinpoint pro ntb je serie M, ne?
Jinak u Samsungu byly vibrace u některých disků, zřejmě nejznámější série z tohoto pohledu byla P80 (osobně ještě mám SP1614N). Bohužel dle některých testů či postů na fórech se zdá, že nové Samsungy tímto neduhem občas trpí také. To, co popisuješ, je normální vibrace, na reklamaci to není, pokud se neděje s diskem ještě něco jiného (BB,...). Řešení napsal LM.
Gumové podložky mezi disk a case mi nepomohly, guma do koše v Chieftecovi pomohla velmi (nic se při dlouhodobém provozu 24/7 s diskem nedělo, takže uvibrování k smrti jsem nepozoroval), ale občas to ještě chytlo vibraci, takže se chystám na toto a doufám, že to bude definitivní řešení. A pokud ne, tak Silentmaxx na ty gumové nožičky od tominka a to by v tom byl čert, aby to bylo ještě slyšet ;-)
No ono to taky bylo myšleno jen jako nápověda kde může být problém tak hloupý nejsem ;)