regulace vetraku asus 7900gs
Resim hlucnost teto karty, ma takovy maly hnusny vetracek, ktery je slyset i ve 2D. Z boku na kartu fouka jeste jeden vetrak, takze si myslim ze aspon v idle ve 2D by se mohla uchladit bez toho vrtulniku co je na karte.
Ted je ale problem, jak docilit toho aby se netocil vubec? Zkousel jsem 3 programy - orig asus smartdoctor (min. ma 20%, coz je porad moc), expertool (taky neumi vypnout uplne ani s tweakem, navic po navratu ze 3D uz otacky nesnizi) a rivatuner, ktery pri jakekoliv zmene vypne vetrak uplne, ve 3D se roztoci normalne, ale po navratu do 2D se zastavi asi az za 15 minut :confused: Neslo by to nejak urychlit?
Nejake napady? Casem se asi stejne na*eru a pribastlim tam chladic ze sockA :) ted bych to ale chtel met tiche aspon ve 2D.
Re: regulace vetraku asus 7900gs
SW možnosti jsi vyčerpal, tak už zbejvá jen manuální regulace.
no co takhle ho zapojit ten vetrak GPU primo do napajeni zakladni desky a regulovat ho za pomoci speedfanu (pokud to tva deska podporuje alespon na jednom vystupu) v zavislosti na teplote GPU kterou snad speedfan zobrazuje (ja mel kdysi 7900 GT a ta ve speedfanu videt sla, nevim jak to GSko)
praveze speedfan to nezobrazuje, takze to nemam podle ceho regulovat... vidim to spis na HW reseni... bud vymyslim nejak chladic z toho sockA, nebo jsem se dival ze s upravama na to jde dostat silencer 5 nebo 6.
Nebo něco takovýhleho http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007N0CA0AM8LY ...furt je to skoro o polovinu levnější jak silencer 5...
Zapojit to na 5V a byla by to tichost sama...ještě otázka jestli by to v pohodě uchladilo...co jsem koukal do tvýho podpisu, tak to máš docela hodně přetočený. Zase si říkal že ma z boku je průvan ještě od jináho větroně tak by to snad šlo...
uz mam rozdelany ten chladic ze socket A, az to bude hotove tak hodim fotky.