Chci koupit 80GB na cene nezalezi...
Kterou:
1) WB 80GB JB (8mb cache)
2) S 7200.7 80GB (chtel bych s 8mb cache ale neprodavaj se)
3)Maxtor DMAX9 7200 8mb cache
4)IBM 180GXP 80GB s 8mb (jestli sou nevim...)
Printable View
Chci koupit 80GB na cene nezalezi...
Kterou:
1) WB 80GB JB (8mb cache)
2) S 7200.7 80GB (chtel bych s 8mb cache ale neprodavaj se)
3)Maxtor DMAX9 7200 8mb cache
4)IBM 180GXP 80GB s 8mb (jestli sou nevim...)
IBM bude asi nejrychlejsi
moje 7200,7 jede na 36000kb/s v SS2003
Nevim jestli bude sandra nejlepsi na mereni.... :|
Jinak pred Vanocema sem byl rozhodnutej pro WD JB ale casy se asi zmenily... :o
no tak nevim cim to merid porad a hod link
ale jinak proti B4 o 8000kb/s lepsi 8-)
HDTachem ...Citace:
Původně odeslal fabsa
Resim uplne to same, akorat bych vzal asi 120GB. Kdyby to IBM bylo s 8mb cache, tak je pro me volba jasna, ale takhle fakt nevim. Je to pro me zacarovany kruh :? Momentalne u me nejvic vede Maxtor DMAX9 7200 8mb cache, ale fakt nevim. Poradte! ;D Nejde mi o hlucnost, poruchovost a ani jak moc topi, ale o rychlost.Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
IBM je rychlejsi i bez 8mb cache? Tak nejak si rikam, ze kdyz uz budu kupovat novy disk, ze by tech 8 mohl mit ;D Jak moc je to na vykonu znat?Citace:
Původně odeslal fabsa
120-80GB budu zvazovat podle ceny za GB az pred koupi.....
Jinak me zalezi i na poruchovosti aby neprisel o data.... ;D
Me zase nevic pritahuje 7200.7 podle toho co ctu recenze a tak... :D
a kde ses stahne HD tach
Mrkni do "Vysledky srovnavacich...." fora tam to je v jednom z prvnich threadu...
to ondra:
1) chces-li rychlost bez ohledu na hluk...WD s 8mb cache
2) chces-li absolutni ticho bez ohledu na vykon a teplotu...Barracuda
3) chces-li ticho i vykon...IBM
4) a Maxtor ? no nejak do toho nezapada...je takovej nevyhranenej...hlasitej skoro jak western, vykon okolo Seagatea...cili ani ryba ani rak...i kdyz o tom Maxtorovi to newim z vlastni zkusenosti ale z webu...
to Capi: rozdil 2mb a 8mb verzi IBM neni az zas tak velky, protoze to sou samy o sobe docela vykonny disky...treba rozdil WD s 2mb a 8mb je MNOHEM vetsi, tam je pry i trochu prebudovana elektronika ???
jinak pokud dobre vim (snad nekecam) tak vetsi cache vyuzijes jen pri sekvencnim cteni/zapisu... :idea:
Musím kontrovat, svůj maxtor neslyším!
a jakyho mas ???Citace:
Původně odeslal Millisx
Ja videl jednoho v testu na webu a tam byl tak hlucnej jak WD...cili hodne (a byl to nejakej novej).
A pak jsem mel pucenej od Darth Maula jeho Maxtor (ted newim co to byl za typ) a ten byl teda HODNE hlasitej....a pomalej....hrave ho prekonala moje 40ka pripojena na ata33 kabel... :eek:
v pondeli uz mi tu bude lezet IBM 120GB 180GXP akorat 8MB neslo sehnat..ale i taq natrhne prodel vsem 8MB sracum a jestli se posere , tak tomu disku osobna ja natrhnu plotnu!!!!
Tak me samozrejme taky zalezi i na poruchovosti, ale hlavni je pro me rychlost a chtel jsem, aby ta byla brana jako prioritni. Pak samozrejme nasleduje poruchovost, hlucnost a jak topi. Nechtel jsem, aby se argumentovalo tim, ze ten ci onen ma vyssi poruchovost.Citace:
Původně odeslal -=Ondra=-
Hod sem nejaky test, kde testujou tyhle disky - nejlepe mezi sebou. Jsem linej to hledat ;D
Vsechny tyhle disky maji 80GB na plotnu? Jak je to u 120GB modelu?
A co WD JB vs. 7200.7?
Na WB JB se vyser, ten mi zrovna z tech ctyr prijde nejhorsi. Jak co se tyce poruchovosti, tak vykonove. A piska..... Muj subjektivni nazor ;D
ja som riesil pred casom podobnu dilemu, ale nakoniec vyhral WD 80GB 8MB a to iba z jedneho dovodu - zaruka 3 roky, na vsetky ostatne disky je zaruka 1 alebo 2 roky :evil: disk je to dost rychly, ale aj hlucny - daco ako mala turbina :? , s Barracudou IV sa to neda porovnat. Keby bola zaruka 3 roky na vsetky disky, bral by som Seagate (radost (ne)pocut jeho zvuk) alebo Maxtor (osobne sympatie a dobre skusenosti)
Ja mam WD 600JB with 8MB cache a nepripadne me nejak zazracne rychlej. Kdyz jsem ho kupoval tak jsem si taky rikal, ze by to mel bejt nejrychlejsi hdd, ale podle vysledku neni. Nevim kde je chyba jestli v HDD nebo v neccemi jinym (treb v desce?).Citace:
Původně odeslal Kukla Kuklovič
http://photo.unas.cz/ostatni/zzz_ost...b_hdd_tach.gif
http://www.tcdlabs.com/hdtach.htmCitace:
Původně odeslal fabsa
Kde a kdy si to kupoval? Ja mam oba svoje Seagaty z CzechComputeru a mam zaruku 36 mesicu.Citace:
Původně odeslal a4000
Ja som tiez zvazoval vyber s tych diskov a vyhral to IBM 120GB s 8MB cache ja som z IBM nemal nikdy problemy a co som sledoval na nete je s nich mierne najrychlejsi.Inac pozrite tento test:
http://www.digit-life.com/articles2/...rr7/index.html
no ta Barracuda 7200.7 tam vicemene dostala pekne na prrdel.... ;DCitace:
Původně odeslal Chodec
BTW: hezkej odkaz, diky.... :wink:
to KUBA:
ked myslis WD, tak som ho kupoval asi pred tyzdnom a na Slovensku :) U nas som nikde na disky Seagate (ci uz s 2 alebo 8MB cache) zaruku viac nez 1 rok nevidel :evil:
btw.mam aj Seagate pri, ktorom som este stihol 3 rocnu zaruku 8-) (teraz mam cca. pol roka ten disk)
No neviem ako si k tomu prisiel, ze HITACHI (IBM) nema zaruku 3 roky... Zaruka 3 roky sa vztahuje len na disky 180 GXP, cize 8Mb cache od kapacity 120GB... Ja osobne ho mam a zaruka je 3 roky, tak...Citace:
Původně odeslal a4000
Citace:
Původně odeslal CODE
cafko, rad by som aj ja poslal obrazok z testu mojeho disku, ale porad ako pripojit obrazok... :-)