-
Asus A7v-133
Mam problém s touto deskou. Problém je trošku zvláštní, mam odemčenýho Athlona co běží až na 2,4ghz a s FSB se u týhle desky nad 140 nedostanu, tak jsem si řekl, že to udělám násobičem. Problém ale nastává ve chvýli, kdy chci přepnout na násobič vyžší sady 13-24x. Když tam dam jede z těchto, tak deska nepostne s FSB větší jak 120mhz ať dělám co dělám. Když tam dam nižší násobiče 5,5x-12,5x tak vše funguje v pořádku. Ne , opravdu nenarážim na strop CPU, momentálně jedu 20x120 na 2,4ghz, ale např 15x120 rock stable a 15x121 už to ani nepostne. Nenapadá někoho něco? Jen ještě v biosu se píše, že nad 120 se použije vyžší dělička na PCI/AGP, bude to s tim mít asi souvislost, ale jaktože to do násobiče 12,5x funguje dobře ? Nechápu to, asi pěkná bota v biosu tohle, nenapadá někoho jak to vyřešit? Už mě nic nenapadá.
-
Re: Asus A7v-133
no ja jsem mel podobnou desku od msi (nekde pres search by mel byt postup a duvod me tehdejsi reklamace), u mne byl ale problem, ze proste neprepinala nasobic pri 100/133. mozna je problem tam nekde...
edit: tu je to http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...ght=reklamator
s tim prepinanim delicky si matne vzpominam, ze to bylo o kus vyse, nez 120...
-
U mě se i v biosu píše, že se to přepne přesně na 120 a tomu by to odpovídalo.
Problém neni, že by ta deska to dělala špatně, ale asi už jsem přišel na to proč to dělá. Dělá mi to i s Duronem 800, taky strop na 120. Ale když tam vrazim toho XP1700+ tak to jede v klidu, strop desky jsem našel na 145fsb. Ale když mu zvednu ten násobič, tak se ve win detekuje jako duron (ne L2 cache je furt 256kb) a v tom bude asi kámen úrazu, protože ta deska jakmie detekuje CPU kterej neni kompaktibilní s Athlonem , nebo Athlonem XP, některym z modelů co pracujou na FSB133 s příslušnym násobičem, tak to tam prostě nepustí.
Vyřešil jsem to nakonec tak, že jsem násobič napevno zadrátoval zespod na patici a už to jelo i na 18x133, ale stejně to bohužel nemůžu použít, protože to neni stabylní, když osadim všechny 3 banky na paměti, což bohužel osazuji.
-
v biosu mi to taky psalo hezky veci, ale praxe byla jina... :-/
joj dratovani na to jsem uplne zapomnel, to byly casy, hmm /OT
-
Tychto dosiek som par opravoval - je tam milion jumperov a DIP prepinacov, ktorymi sa to da nastavovat (alebo prepnut na jumperless mod a nastavovat v BIOSe). Trochu problem je, ze na doske su niektore veci napisane zle, v manuali je to dobre.