Ohodnocení "profesionálních" fotek
Rad bych znal nazor mistnich odborniku na tyto "profesionalni" fotky. Vim, ze tady par lidi za slovo vzatych je
http://vaga.rulez.cz/fotoz/
Fotky jsem nedelal ja, fotil a retusoval je clovek, ktery si za to nechal zaplatit. Omlouvam se, ze to davam do vlastni tvorby, ale asi to je nejvhodnejsi kategorie zde na foru.
Diky.
Re: Ohodnocení "profesionálních" fotek
Sice som podobne veci nefotil a neviem, ci mam pravo do toho kecat, ale ma tam vyslovene skolacke chyby, ktore tie fotky dost hyzdia.
Fotene od brucha.
Nohavice a klobuk s kravatou splyvaju s pozadim.
Na prvej a poslednej mi vadi orez.
Na poslednej ma "tmu" pod klobukom - tma tam nie je, ale vyzera, ze je (mozno kvoli svetlu na vlasoch) - zosvetlil by som to aspon softvarovo.
[edit]
P.S.
F18 ? :lol:
Kompozičně trochu bez nápadu, ale technicky IMHO v pohodě...
Ale kouř ten člověk teda nasvítit fakt neumí!!! :p
Technicky v pohodě, ale je to statické, strnulé a nepřirozené, bez invence. Kompozičně je to taky nezajímavé. Suma sumárum - za špatné fotky bych to neoznačil, ale taky na nich není lautr nic zajímavého.
mne pripada ze maju relativne dost chyb a su nudne ...
1.
ten pohlad trochu "do hora" je taky povysenecky, svetlo nudne, ruza hrozne otrepana nametom a splyva s pozadim
2.
dobre ukazuje postavu (peknu ;) ) ale vadi mne tam kravata a dojem malej hlavy kvoli perspektive/miesta snimania. Svetlo je tentokrat lepsie, asi by jej ale neuskodilo presvetlit viacej vlasy (tretie svetlo, bodove)
3.
opat ten povysenecky pohlad/zdvihnuta hlava, dost blbe nasvietenie. Nechapem tu cigaretu, zjavne to ani nevie drzat a nijak to nevyznie (dym zle nasvieteny). Nohavice opat splyvaju a vyzera jak keby nemala nohy :) (ale to na papiery asi take zle nebude)
4.
tato by sa mne aj celkom pacila, nebyt toho urezaneho rukavu :), slecna by vsak mala pouzivat kondicioner a svetlo je opat nudne/staticke
celkovo ako suhlasim s janom ;)
btw F18 > asi nevie viacej zregulovat svetla (nejde vyssi vykon a nejdu posunut dalej) Alebo sa mu nechcelo ich regulovat a pouzil osvedcene nastavenie ... podla odrazov v ociach tam ma proste dve svetla zhruba v 1,5-2m vyske a nesere sa s tym