Re: Fotacek s videem 800x600
já mám Panasonic FX-07 a ten zvládá 848x480@30fps a subjektivně mi přijde kvalita videa slušná.
Citace:
Původně odeslal
Eso Rimmer
já mám Panasonic FX-07 a ten zvládá 848x480@30fps a subjektivně mi přijde kvalita videa slušná.
Kvalita videa na Lumixech je více než slušná...myslím že pro účely, na které je to určeno, to bohatě stačí.
Otázka je jak by jsi takový foťák přidělal na přilbu. A taky cena přístrojů které to umí není nejnižší...
tak nejlepší by asi bylo půjčit foťák od nějakého kamaráda (oběti) a vyzkoušet to. BTW ty lumixy mají i stabilizaci obrazu, což by mohlo mít na nahrávky z kola taky pozitivní vliv.
S přiděláním bych to viděl tak, že bych připevnil malý stativ na helmu a na něj foťák. No a nebo dát na helmu šroub se závitem jako je na stativ. Akorát by to asi trochu snížilo bezpečnost té helmy. :)
Citace:
Původně odeslal
Eso Rimmer
Supr, akorat mi vadi, ze z Panasonicu vyleze video v Quick time, to je na strihani spatny. Jinac na prilbu to pridelam pomoci nejakych stahovacich pasek primo dopredu, pripadne upravim prilbu - mam tu na to primo pripravenou prilbu.
Jinac mel jsem na podobny ucel pujceny nejaky miniaturni Casio se stabilizatorem a vysledky byly skvele. Prave ze na prilbe nejsou zadne velke otresy, takze video je klidne a pri dostatecnem osvetleni velmi koukatelne.
tjn, quictime taky nemám moc rád, ale existuje plno programů, které to převedou do avi a pak už editace v pohodě a ani kvalita nijak zvlášť neutrpí, pokud to samozřejmě člověk nepřežene s komprimací.
Tady jsem našel ke stažení ukázkové 25MB video v 640x480 http://www.photographyblog.com/image...mc_fx07_01.mov