ASUS P4BGL-VM - špatný flash
Potřeboval bych někoho, kdo by naprogramoval chip 49LF002A do MB ASUS P4BGL-VM. Nebo nevíte o někom, kdo má programátor? Nějakej dobrovolník, který má v desce tenhle chip a troufnul si na horký flash by se taky hodil, nejlépe v Brně. Zkoušel jsem to ve své desce ASUS A8V-E deluxe, sice je to socket 939, ale chip biosu je 49LF004. Přes UNIFLASH jsem to risknul, programování proběhlo OK, ale následná verifikace už ne. Jinak celá situace vznikla tak, že jsem tam nahrál jinej bios než tam patří, MB má totiž dvoje označení, jedno je na samolepce a druhé přímo na MB a správné je to na samolepce - to jen tak na vysvětlenou. Dík za jakýkoliv rady.
Re: ASUS P4BGL-VM - špatný flash
v Brne na cejle (chodi tam okolo proste 4ka) je shop s elektro vecami, kde robia aj programovanie cipov, tam by ti mali byt schopny do toho cipu narvat hocico :)
Nevíš kde to přesně je? Nebo alespoň přibližně v kterých místech nebo u které nejbližší zastávky tramvaje, ať tam zbytečně nebloudím. Kšeftů s elektro je tam dost.
Dík za odpověď.
ach ja fakt neviem kde presne :( su to tak 4 roky ... napis mymakovi, ten by mohol vediet (je to na ulici cejl priamo)
To co bylo před čtyřmi roky už většinou dávno neplatí. Hlavně ty mály shopy a PC bazary jsou už většinou dávno pryč. Ale děkuji za odpovědi a za snahu.
Citace:
Původně odeslal
jasanec
To co bylo před čtyřmi roky už většinou dávno neplatí. Hlavně ty mály shopy a PC bazary jsou už většinou dávno pryč. Ale děkuji za odpovědi a za snahu.
nemyslim si, ze by zmizol, je/bol to celkom velky/znamy shop z elektro suciastkami :) ziadny bazar ani maly shop
Možná myslíš Elektro Bůček. Osobně jsem se tam neptal, ale podle jejich www stránek tenhle chip neumí, programovací napětí u tohohle chipu je 3,3V.
Skus sa tam spytat alebo aj v GME. Inak ja to viem tiez spravit, akurat som v BA.
V GME jsem byl, ale prý to tam nedělají. Kdysi to tam dělal nějaký zapalený pracovník nad rámec svých pracovních poviností. Teď už tam nedělá. Na stránkách Elektro Bůček je seznam IO chipů které programují a tento mezi nima není, ani tato řada.
2:Rainbow
Neznáš někoho kdo třeba jezdí do BM na VUT a s tebou třeba chodí na pivo? Třeba bych to po něm mohl poslat a s tebou se nějak vyrovnat.
Teď ještě řeším kamaráda, který má MB s tímto chipem a možná zkusí horký flash u sebe. Uvidím. Zatím děkuji za příspěvky a rady.
Tak už jsem to vyřešil. Nakonec jsem zjistil, že byl špatný chip biosu 49LF002A. V jednom PC obchůdku jsem koupil MB s chipem 49FL002T a doufal, ze to půjde flashnout v mé ASUS A8V-E deluxe. Šlo to jak po másle. Tímto děkuji za všechny odpovědi. Zvláštní poděkováni pro Rainbow za uniflash který jsem použil, skvělý program. Děkuji.