Adobe Acrobat na Windows XP
Donedávna jsem provozoval Acrobata (v. 5 a 6) na Windows 98 SE a k plné spokojenosti. Leč počítač odešel do kytek a s novým compem a i OS (WinXP SP2) jsem s hrůzou zjistil, že tisknout např. z CorelDRAW do Adobe PDF je KATASTROFA. Co dříve trvalo pár vteřin, teď trvá hodinu. Doslova.
Na těch W98 jsem měl Intel desku, procesor PIII/750, nějakých 512 RAM a svištělo to. Teď mám desku P5GPL-X SE, P4/3,2GB - 1 GB RAM.
Zkoušel jsem jak verzi 6, tak i 7 proffesional. Stále stejný výsledek.
Re: Adobe Acrobat na Windows XP
a mas to nastavene rovnako? (profil/kvalita) mne trva aj na pomalom notase vytvorenie 300dpi pdfka obalky casopisu so 150MB zdrojakmi tak 20-30s maximalne (na stolnom tak 1/5 casu)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
a mas to nastavene rovnako? (profil/kvalita) mne trva aj na pomalom notase vytvorenie 300dpi pdfka obalky casopisu so 150MB zdrojakmi tak 20-30s maximalne (na stolnom tak 1/5 casu)
Mám, s hrůzou jsem zjistil, že na vině je CorelDRAW 9, ten kanadskej vůl prostě na XP chodí nechodí, byť je psaný pro XP. Přešel jsem na CorelDRAW 11, ten je v pohodě. Akorát se musím čertit, protože když jsem měl nějaké problémy s CorelDRAW 9 na Windows 98, z DTP studia Praha (odborníci na CorelDRAW), tak mi řekli, že to na Win98 bude sice chodit, ale lepší že jsou XP. A pak věřte nevěřte, že? Takže verze CorelDRAW9 funguje blbě všude....
Citace:
Původně odeslal
Philco
Mám, s hrůzou jsem zjistil, že na vině je CorelDRAW 9, ten kanadskej vůl prostě na XP chodí nechodí, byť je psaný pro XP. Přešel jsem na CorelDRAW 11, ten je v pohodě. Akorát se musím čertit, protože když jsem měl nějaké problémy s CorelDRAW 9 na Windows 98, z DTP studia Praha (odborníci na CorelDRAW), tak mi řekli, že to na Win98 bude sice chodit, ale lepší že jsou XP. A pak věřte nevěřte, že? Takže verze CorelDRAW9 funguje blbě všude....
Co to je "nechodí"? Me fungoval pod XP uplne bez problemu, zadny problem jsem nezaznamenal.
Corel Draw! 9 chodí v XP naprosto bez problémů...narozdíl od Win98, kde byly ale na vině ty osmadevadesátky, některé drobnosti uměly práci pěkně znepříjemnit.
Jinak program z roku 1999 může těžko být psán pro WinXP, tehdy to mohli ladit tak na betaverzi W2K. :-)
Hodně závisí na nastavení parametrů exportu a taky toho Acrobatu, pokud se to posílá na virtuální tiskárnu, což skutečně trvá poněkud déle, ale není to tak hrozné.
Tiez nemam problem jak s Corel 9 tak s Corel 11. Neviem ci na vine OS , ale dost sa vravelo , ze parne verzie Corelu boli tie zle. /OT
Říkalo se to, ale ani s 6, ani s 8 si nepamatuji na problémy... Byť ve srovnání s 9 byly už tehdy zastaralé. Pravda, dnes už 9 taky má 7 let, ale pořád se v ní velmi dobře pracuje. Což by se šestkou už bohužel nešlo.