http://www.almico.com/speedfan.php
Printable View
co prinasi 4.08 noveho oproti 4.07? ;D ;D ;D
- added full support for nVidia nForce2 chipset
- added full support for W83L785TS-S
- added fan speed readings for ALi M1535D/D+
takze to asi pro mne nema ani cenu stahovat ;D ;D ;D
No já taky nevím na co mi to je,regulovat otáčky stejně nejde.Nevím co teda myslím tou plnou podporou nforce2 čipsetu.Citace:
Původně odeslal lucky
speedfan sice čipset najde ale při pokusu změnit otáčky na ventilátoru se nic neděje.
hmmm. mam tichy ventak, tak menit otacky nepotrebujem, ale s v4.07 mi to islo... Pozor, zmena otacok nie je linearna v zavislosti od %! mne sa menili otacky pri nastaveniach v rozmedzi 0%-4%
neviete co je za teplota ta posledna, co meria tusim zo SMBusu LM75 alebo tak nejak?
Ach jo, xxx krát jsem vysvětloval, že podpora chipsetu neznamená automaticky podporu PWM FAN.Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
Podporou chipsetu se rozumí jeho správná detekce a podpora SMBus/I2C.
Věci okolo otáček má na starosti HW sensor, ať již SMBus/ISA nebo integrovaný v Super I/O LPC. Ne každý HW sensor umožnuje regulovat otáčky větráčků.
Proto jsou třeba desky s VIA KT133/A chipsetem co to umí - protože používají třeba Asus ASIC AS99127F a ne VIA VT686A/B Internal sensor...
Prostě je to tak...
Všechno okolo monitorování teplot,voltage,detekce a regulace FAN souvisí s HW sensorem, ne chipsetem. Jen několik málo chipsetů obsahuje HW sensor přímo v sobě...