-
AC FREEZER 64 PRO pro AM2
zdarec, chci se zeptat, koupil sem si AC freezra na sAM2 a teď na czc sem se dočet, že na AM2 se nemá dávat, že časem patici zlomi tim jak je těžkej.... ??? neni to nějaká blbina??? kamoš ho má taky na AM2 a má to v pohodě... tak nevim co si mám myslet... poraďte mi prosim vás někdo. dik ;)
-
Re: AC FREEZER 64 PRO pro AM2
Vitam ta na fore. Takze skus pomenej tych smajlikov do textu (radsej normalny text) a riesenie je take (kedze distr. Arctic Cooling tak mas info z prvej ruky)
AC som sa priamo pytal na tento problem, zial vysledok je taky ze je minimum pripadov na pocet predanych kde sa stane to, ze sa patica resp. ta poistka z ramceka ulomi.
Na vine su blbe plasty u niektorych vyrobcov ktore nevydrzia pnutie spony chladica AC Freezer 64 PRO PWM. Napriklad AM2 ramcek od Thermalrightu je uplne z ineho plastu a bez problemov to vydrzi. Co sa tyka vyrobcov ramceky s tymto chladicom sa lamu hlavne na doskach ASUS a niektorych modeloch MSI.
To je tak ked vyrobcovia setria este aj na ramcekoch...:)
-
No z me zkusenosti, Freezer 64 na AM2 pasuje opravdu spatne, je trosku vyoseny a tlak na ty pacicky je opravdu neumerny, nehlede na to, ze misto trech jako u 939 ma AM2 na kazde strane pacicku pouze jednu.
2Gabo - kde se da sehnat ten ramecek od Thermalrightu? Jednomu kamosovi sem Freezer daval prave na MSI desku.
-
-
Diky, v dobe kdy sem ho shanel, nikde nebyl.
-
P4WLYK: Aneb jeden thread hovorici za vse ;D
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=59665
Pro pripad archivace prepisu zde:
-
tak já mám desku od GIGABYTU... konkrétně GA-M57SLI - S4. a zatim teda drži, musim zaklepat. kdyby se ulomil, koupim ten od toho thermalrightu (fakt diky za tip!) a diky všem co mi pomohli :) a sorry za smajly.... já napsal omylem tři otazniky za sebou a nevěděl sem že to je smajl.
-
No ono jde spis o to, ze kdyz se to ulomi, tak chladic muze spadnout na grafickou kartu :!:
-
to muže, ale snad se neulomi hned ne?? a kamoš ho měl na desce MSI min. dva měsice a vpoho... teď si tam koupil blueORB od thermaltaku, ptz upgradoval sestavu na dvoujádro 4200+. před tim měl ten samej procik jako já
-
No hned urcite nie :). Ramceky od Thermalrightu uz predava snad skoro kazdy (kazdy lepsi shop).
-
hm, v stredu som zrovna nahodil freezer na am2 v praci a slo to uplne normalne, nic nebolo vyosene alebo nejake "neumerne" aspon sa to tak nezdalo :) takze neviem ...
-
No lebo ono to ani vyosene nie je - daval som ho nespocetne krat ako dole tak aj hore aj na AM2 v poslednej dobe a sedelo vsetko pekne.
-
tak já si myslim že to mohlo bejt třeba staršima revizema rámečku nebo chladiču (jestli je to teda možny) a nebo to prostě byly nějaky špatny kousky možná.... prostě to drži v pohodě a na www.tsbohemia.cz ho dokonce prodávaj na sAM2:D
-
Samozrejme však tie nové modely F64 PRO PWM so 4pin PWM konektorom sú určené priamo z výroby pre Socket AM2 (okrem tých pôvodných).
-
no já mám ještě freezra s 3pin. konektorem. ale zase mám asi tak měsic starou desku. takže gigabyte muže dělat nějakej novej typ rámečku, ktery sou pevnějši (třeba jinej matroš atd)???
-
Citace:
Původně odeslal
GABO
Co sa tyka vyrobcov ramceky s tymto chladicom sa lamu hlavne na doskach ASUS a niektorych modeloch MSI.
...
To je tak ked vyrobcovia setria este aj na ramcekoch...:)
Nestras ... ja mam Asus, sice S939 ale na nom Ninju a teda zatlacit to tam trebalo poriadne aby to zacvaklo za tie umelohmotne vystupky. Kedysi, este v casoch ked boxovane chladice od AMD sa dodavali so sponou len s jednym okom, sa v byvalej robote stalo ze sa zlomil horny uchyt a chladic spadol dole. Spalil sa "nastastie" iba procesor, doska aj grafika to prezila ale priznam sa odvteby pozeram na taky sposob uchytenia s velkou podozrievavostou.
To ze AM2, ktore vyzera mat premyslenejsie uchytenie, ma tiez taky problem ma prekvapuje. Jeden by povedal ze tie uchyty budu dizajnovane na najnemoznejsie chladice na najpazravejsie a najhorucejsie procesory.
-
S NINJOU som aspon ja doteraz problem nemal, takze v pohode.
-
no tak jako mě to drži teda ;-) a kamoš měl freezra na AM2 zhruba pul roku a vpoho, a měl myslim zrovna desku MSI :)
-
Zdravim a nevite jak poznam tu novou verzi ktera je primo pro am2?
-
Mno oni sa skoro nelisia, co sa tyka dizajnu ako takeho. Ten pre AM2 ma na krabici z predu a zozadu vytlacenie nieco tusim ohladom PWM (nie som v praci presne neviem) a ma 4 pin PWM pripojenie (konektor). Stary ma iba 3 pin konektor. ;)
-
nejaky zlomeni ramecku bych se u pouziti Freezera vubec nebal.. AM2 tu uz nejakou dobu je a zatim se nam nevratil ani jeden comp na reklamaci s prasknutou patici na desce v dusledku pouziti vetsiho (tezsiho) chladice a to posilame mraky compu dopravkou.. jedna se vesmes o desky Gigabyte, ASUS a Jetway.. Freezer neni zrovna obluda co by nicila patice takze neresit a klidne koupit ;).. pokud jde o ten rozdil v revizich tak je to jak psal Gabo.. trosku jina krabicka s napisem PWM, 3pin vs 4pin a jinak je to stejny ;)
-
aha ja ze uz je konstrukcne vyresen jinak :) chcu ho a bal sem se rozlamani ramecku ale tak dam na vas ostrilene ;) U nas v shopech maji jen obyc freezera tak vemu ho kdyz to pwm neposkytuje zmenu .. dik
-
tak sem to celkem zakriknul.. dneska nam prisel na reklamaci comp s Freezerem a byla urvana packa na plastovym ramecku na desce ASUS.. jelikoz bylo v compu SLI tak se tam ten volnej Freezer pekne vyradil.. jedna karta byla dokonce vytrzena ze slotu tak ze ho poskodila.. nu coz, prisuzoval bych to spis prepravni spolecnosti a tou neni nikdo jiny nez RAVI Express.. nemam s nima vubec dobry zkusenosti :rolleyes:
timto nechci nikoho odradit od koupi ale jen varovat ze prepravky na tom maji velkou dan jak vznikaji tyto famy s praskajicima rameckama ;)
-
Kto by sa fakt bal, pritlak tej spony sa da znizit. Staci srobovak, blicky alebo maly zveracik a trochu citu. Zmontujes si sponu, a dalej je to hracka. :smile:
-
Tak sem ho koupil a chcu se optat jestli tam mam nechat tu pastu co je na nem nanesena bo tam dat druhou? dik za radu