Prosim helfnite, kde zozeniem v Kosiciach co najtichsi chladic na XP1700+, povedzme ze taktit sa nebude. Arctic Cooling je cool, no u nas to nezozeniem.
Printable View
Prosim helfnite, kde zozeniem v Kosiciach co najtichsi chladic na XP1700+, povedzme ze taktit sa nebude. Arctic Cooling je cool, no u nas to nezozeniem.
Ak máš Evercool ND12, stačí ho mierne upraviť a nemusíš nič kupovať :idea: (okrem 80mm vetráku) . Ak nie, stačí pozrieť na www.chladice.sk a objednať na dobierku. Ja by som Ti ale odporučil TT Volcano 9 (cena s poštovným 970,- Sk), predsa len má väčšie výkonové rezervy.
Toto forum je plne toho, ze Volcano huci a na nizkych otackach bzuci. To je ten s manualnou regulaciou? Kejs bude zaplombovany, nemozem nic menit...
Volcano 9 obsahuje v balení manuálnu reguláciu aj reguláciu pomocout termočidla. To bzučanie sa prejavuje až pri minimálnych otáčkach, okolo 1300 ot/min, a to je o dosť menej ako cca2000-2500 pri Arctic Cooling. Pri cca 1600 ot/min je to OK. Naopak pri 4800 ot/min to jednoducho musí revať, ide len o to, že chladiaci výkon slušne vzrastie. Občas nie je na škodu mať v rukáve trochu výkonu naviac, aj keď to asi málokedy využiješ. S tým zaplombovaným case som to nepochopil, to ako nemôžeš vymeniť chladič :?: . Tak to zober do firmy, nech Ti ho tam vymenia :idea: . Práve preto je lepšie kúpiť komponenty a zkompletovať si PC sám.Citace:
Původně odeslal Axel
Pozeram na cennik Volcano 9S za 975 Sk - cidlo+potenciometer.
MNE IDE O TICHO!!! Kolko ma ten Volcano dB?
Komp nebude len pre mna a nie za moje love, ked sa daco posaha, je na to zaruka...
Mam ho aj ja a ak by nevrcal bol by tichy, da sa stisit na cca 1450 otacok. precitaj si http://www.overclocking.cz/4um/viewt...er=asc&start=0 a zistis ze musis mat stastie aby si dostal kus ktory nevrci. Takze radsej nieco ine. alebo po case vymenis ventak.
Tak potom co mam kupit, ak nebude Arctic? Pri 2500 to ma 20dB, Volcano ma 17 pri 1300.... Tie tri decibeliky sa popri zdroji stratia...
Tak potom V7+?
Zkousel jsem Volcano9 a porovnaval s ArcticCooling SuperSilentPro a Arctic je tissi. V tom Volcano9 opravdu vrci lozisko (zkousel jsem 10 ruznejch kusu) a oni hluk toho loziska nezapocitali do tech 17db.
Ja osobne budu jeste porovnavat ArcticCooling CooperSilentTC oproti ArchticCooling SuperSilentPro.
A pak se chystam na pasiv Volcano9 + ArcticCooling TC Pro.
Ale to az bude cas a to jen tak nebude.
Arctic bez regulacie je vraj lepsi, lebo je tichsi - na pretaktovanych strojoch ho to zenie na velke otacky, ked ma regulaciu...
Ta kombinacia s pasivom z TT by bola dobra, no ta cenadokopy ...
V7+ ma 7cm ventilator, takze je hlucnejsi, lebo taha vyssie otacky. Ma manualnu 4stupnovu regulaciu, na najnizsom stupni uz je celkom tichy a nebzuci. a je celomedeny, takze by mal lepsie uchladit aj na najnizsich otackach.
tazke poradit..
Da sa u nas zohnat Spire?
Ked ide o ticho, taq to urobte tak, ako to mam momentalne ja :idea: :
Roztiahnuta zakladna z Tt V6Cu+ a 80mm TITAN priesvitny fan...
Ja mam V9 a ja tichy.
Mam nakoniec toho Arctica a naozaj - ticho maximalne - je ho pocut akurat na plny vykon mozno z 30 cm... A teplota mi sla dole o 15 stupnov.
Odporucam
Takze mam obchod kde sa da v KE kupit Arctic Cooling - teda chladice. Momentalne su tam asi 4 ks rozne typy...aj copper aj slim..takze kto chce nech sa mi ozve na mail.
To teraz hovoris, ze uz su v imperku?