ahoj, posledni dobou mi zacina vadit "datlovaci" zvuk kdyz pisu na klavesnici trochu rychleji, takze bych chtel nejakou co pri mackani klaves vydava co nejmensi zvuk...jestli ma nekdo nejaky tip budu rad...
Printable View
ahoj, posledni dobou mi zacina vadit "datlovaci" zvuk kdyz pisu na klavesnici trochu rychleji, takze bych chtel nejakou co pri mackani klaves vydava co nejmensi zvuk...jestli ma nekdo nejaky tip budu rad...
compaq klavesnice , ty co tu prodaval myslim Dolbac . . . obcas se nekde daji sehnat , v zapadlych kramcich kde maji repasovane pc veci . . .
Tišší jsou rozhodně ty s nižším zdvihem, např. Microsoft Comfort Curve Keyboard, kterou používám už dost dlouho a pořád je docela tichá i pohodlná. Mrkni se na tyhle klávesnice do nějakýho obchodu, existuje celkem dost typů... Pokud píšeš málo, můžeš zkusit i nějakou tu ohebnou (silikonovou) - jednu tu mám, ale není to na dlouhé psaní, nicméně je naprosto tichá.
Už je tu o tom jedno vlákno:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...l%C3%A1vesnice
Já mám teď úplně nově tuhle relativně lacinou hračku http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29018 a kupodivu jsem naprosto nadšený právě z tichého chodu kláves... ;)
Já si v pondělí koupil Genius ErgoMedia 700 a taky není rozhodně z těch hlučných. Navíc je velmi příjemná a dobře se mi na ní píše...
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=35069
po týhle jsem taky pokukoval - jak tichý je mezerník? Ta MS Curve... je sice dobrá, ale mezerník mi nevyhovuje.
btw: to kolečko u tý geniusky se mi docela líbí, už jsem si chtěl pořizovat druhou myš (na levou ruku), abych měl myši na obou stranách klávesnice, někdy by to bodlo.
Space je velmi tichý a rozpůlený, takže asi vhodný i pro vášnivé hráče (si pamatuju, že třeba FIFA 93 byla space-killer) :-D Vymeleš jednu půlku a ještě ti polovička funguje.
Ne vážně, space je prima tichý, klávesnice sympaticky nízká a stisk tlačítek má příjemný odpor... A ostatní tlačítka jsou taktéž tichá...
BTW to kolečko je super, zvláště na listování dlouhými překládanými dokumenty je jak dělaný. Já ho měl na logitechce, kterou jsem dostal (ale bohužel jsem ji musel odhodit - NIKDY bych už nechtěl ergoklávesnici s opěrkou pro zápěstí bez tý opěrky, horší jak chicony za 80 Kč), a kdo tohle kolečko při práci s textem a dlouhými dokumenty jednou zkusí, nechce nikdy jinak :-D
Mam Logitech UltraX Media keyboard Cz a je to je to dost ticha klavesnice. Sice neni uplne z nejlevnejsich, ale ja sem s ni naprosto spokojen.
co byste doporučili Genius ErgoMedia 700 nebo Logitech UltraX? na oko se mi zdá lepší Genius, ale neměl sem ji nikde možnost vyzkoušet a nebo jistotu UltraX?
Genius používám už přes rok a jsem s ní celkem spokojený. Tichost docela OK, asi jsou i tišší, ale mě vyhovuje. A na ruce je celkem příjemná. Ani po hodinách práce s textem, kdy jsou ruce "v plném nasazení" na klávesce nemám větší problémy s únavou atd. Tu Logitechku jsem osobně nezkoušel, ale tenhle Genius (ačkoli se přiznám, že jinak tuto firmu, co dělá "vše trochu a nic pořádně" moc rád nemám) podle mě za ty peníze špatnej "kauf" není...
Pouzivam Genius Slimstar ktera je te ergo dost podobna...na bezne pouzivani je dobra, celkem ticha, nevim proc ale hodne casto u ni pozivam zkr. klavesu na kalkulacku (i kdyz se mi normalni vali nekde na stole :) )...potiz zacne pri hrani, dost casto se zasekavaji klavesy (spolubydlovi dela to same a to ma trochu jinou verzi) - zrejme ji presunu na nejaky neherni komp a koupim bud podobnou chicony nebo zminovany logitech.
Jednoznačně Logitech UltraX Premium (dříve Media). U které jsou nově nějaká multimediální tlačítka.
Klávesnice je prostě dokonalá, perfektní stisk i výška a hlavně tichost.
Pokud ti nevadí Logitech rozložení (malý pravý SHIFT).
Geniusky se s ní nemůžou vůbec srovnávat. Absolutně nechápu jak může někdo na Geniusu dělat, to jsou prostě příšerné klávesnice.
BTW. Dolbyovka byla hodně dobrá, ale po čase rozhodně tichá není (dělal jsem na ní pár let)
Pred par dny sem mel na stole klavesnici KME, model presne nevim, ale prekvapil me tichy chod a nizky zdvih. Byla to jedna z nejlevnejsich co nabizeji. Mela nekde u smerovych klaves tri tlacitka na vypnuti, uspani atd.
Primlouvam se za Logitech. Genius neni nejhorsi, urcite lepsi nez KME, ale nevydrzi v tom stavu tak dlouho, jako Logitech. Mel jsem nekolik Genius klavesnic a kazda se celkem brzo opotrebovala - klavesy uz nemely takovy pekny chod jako po koupi. U logitechu nemam problem.
No nechtel sem tim rici, ze kme je supr klavesnice, jen ze me prekvapilo, ze za nejakych 100,- Kc se da sehnat ticha klavesnice s nizkym zdvihem.
Tak když to říkáš ty :)
Já mám jen negativní zkušenosti, tahle je přeci jen trochu dražší že.
Každopádně by mi asi nevyhovovalo to rozložení.
Pokud chces skutecne tichou klavesnici, tak asi tohle. http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=49015 :-)
Ja mam dve UltraX Media s timto rozlozenim a dle teto fotky je Premium stejna (jen ma jine obrazky u medialnich tlacitek). Jinak ticha moc neni - aspon pri rychlem psani...
Pouzival jsem ji cca 2 mesice pred nakupem UltraX a byla hlucnejsi nez Logitech. I ta UltraX je hlucna, porad jsem neslysel zadnou, ktera by prekonala tichost Dinova :(Citace:
Původně odeslal falcon
Já tě chápu, já bych si jí "podle obrázku" taky nekoupil, ale než jsem se k ní dokopal, tak tomu předcházely cca tři měsíce občasného zkoušení a vážně tak špatná není :-) Ale neříkám, že musí sedět každému :-)
Když píšu normálně, tak je to pohoda, ale na tu "zahnutost" klávesnic obecně jsem si nezvykl při hrách... Když mám prsty levé ruky klasicky na W, A, S, D a najednou potřebuju kvůli něčemu zmáčknout konkrétní číslo "rychle a poslepu", stane se mi, že díky "zkroucení" číslené řady sáhnu o číslo vedle :-D Tuhle jsem bídně zhebnul ve WoW, kvůli tomu :-D
Taky se primlouvam k Logitechu Ultra X Media, mam presne tu co postnul PetrT v obrazku z Alfacompu. Je krasne ticha, skvele vypada, ma velky enter a dlouhy levy shift (s pravym uz je to horsi, ale tuhle chybicku ji milerad odpustim). Jedine co mi na ni trosicku vadi je fakt (stejne tak jako u MX518), ze ta barva casem sleze dolu (jak potisk nejfrekventovanejsich klaves, tak i ta stribrna okolo sipek se postupne odira, stejne tak u mysi ta cerna z toho loga a po stranach, kde ji drzi prsty). Jinak nemam te klavesnici co vytknout.
Edit: chod klaves i tlacitek na mysi je ale i po dvou letech velmi casteho pouzivani naprosto spickovy (stejne jako na zacatku), pouze ta slezajici barva je maly esteticky problem.
Tak to ti gratuluju, já jsem tu klávesnici nesnesl, ani když ji měl jenom spolubydlící :). Stačilo aby přejel rukou po klávesách a vydávalo to strašně nepříjemný zvuk. "Nízkozdvihovost" těch kláves jsem nějak nepochopil, sice tak vypadají, ale nízkozdvihové v podstatě ani nejsou. Extrémně malej backspace taky nepotěší a kolečko mi přišlo tak tvrdý, že bylo skoro k nepoužívání (ale zjevně záleží na zvyku). A vyloženě mě dostala regulace hlasitosti, kdybych se snažil sebevíc, tak bych nedokázal vymyslet tak blbej systém.
tak díky za tipy, asi teda vemu ultraX i když těch pár kláves navíc by se hodilo, ale tak důležitější je pohodlný psaní.