Program na zrychlení CD/DVD
Čau, mám takový lamerský dotaz. Kolega v práci mě přesvědčoval, že si z internetu stáhl nějaký program, který mu urychlil čtení a vypalování mechanik CD a DVD, že prý časem, když se instalují nové a nové programy, tak si některé z nich údajně vyhradí stejné přerušení nebo nějaké komunikační kanály jako CD/DVD mechanika a proto ta potom čte a vypaluje pomalu. Prý mu ten program tento problém odstranil a teď už je vše v pohodě. Moc tomu nevěřím, ale musím se taky zeptat, protože se mi poslední dobou dost často stává, že moje DVD mechanika přečte třeba 5 CD za sebou bez problémů, ale šesté chroustá třeba hodinu a nakonec vyhodí hlášku, že nejde přečíst nebo sekne PC. Mám ještě jednu DVD kombo mechaniku a ta to následně přečte bez problémů, takže v médiu to není. V této souvislosti jsem si vzpoměl na toho svojeho kolegu z práce a tak se ptám, jestli je to možné, popřípadě čím to je... ?
Re: Program na zrychlení CD/DVD
Skus to hodit do plena na www.cdr.cz, co ti odpovie Martin.
Ve tvém případě je dle mého názoru v opotřebované mechanice, nebo znečištěné - zaprášené optice.
Ohledně programu který řeší konflikty IRQ a podobné věci jsem neslyšel. Konflikty IRQ atd. se dají řešit samozřejmě ručně, nicméně nechápu přesně co ti ten kamarád vyprávěl - nezdá se mi to.
A jinak CD/DVD se obvykle daji zrychlit updatem firmware, pokud existuje nejaky novejsi. Zkus si projit tyhle stranky, tam se na to specializuji.
http://forum.rpc1.org/portal.php
rekl bych, ze si z Tebe kamarad dela dobry den. presne jak psal Marty, tak problem bude v opotrebeni mechaniky, ci ve spinave cocce. pokud je to opotrebeni tak je dost pravdepodobne, ze v brzke dobe prestane cist cd uplne.
OK, mám úplně stejný názor, díky. Ta DVD pravda není nejnovější, takže to tím asi bude. A kamaráda pošlu do někam, až ho uvidím ;)