Tak jsem koupil tento procák a jak se na něho dívám vidím že je série AIUHB což jsem slyšel že je dobře přetaktovatelný.Kámoš říkal že je odemčený tak se chci zeptat jak ho taknout- teda co přidat teď tam mám v biosu 1.65V a 15x133/33 ???
Printable View
Tak jsem koupil tento procák a jak se na něho dívám vidím že je série AIUHB což jsem slyšel že je dobře přetaktovatelný.Kámoš říkal že je odemčený tak se chci zeptat jak ho taknout- teda co přidat teď tam mám v biosu 1.65V a 15x133/33 ???
ja doporucuju prvne najit strop CPU tzn FSB nech nejakou mensi 150-166
a zvedej pres multiplikator
napr.
->14x150=2100MHz
->14x155
->14x160
->14x166=2324MHz
->15x .... atd...
az najdes stabilni strop CPU muzes se pustit do co nejvyssi FSB
co se tyce napeti hod ho rovnou aspon na 1.7 - 1.75V
kdyz se ti nejaka frekvence bude jevit jako netabilni muzes jeste skusit vyssi napeti max tak do 1.8V coz je strop rozumneho napeti ale nerikam ze do nej nemuzes poustet vic ;D polorozumny strop napeti je 1.9V mene rozumny 2V a nerozumny 2V+ :wink:
dík o víkendu to testnu!!! a uvidíme kolik z toho vyždímám
Taktiez mam toto cpu doma , seriu nevim dnes pozrem a zapisem a doska vid dole. Kcem to poskladat a spojazdnit a potom az by to taktoval :wink:
Může mi někdo říct,proč mi nejde 14x166 a 12x200 jde ? :)
ja jsem taky nepochopil proc mam 11,5*171 nestabilni ale zato 11*180(182) je v pohode:-( a to nemuvim o 12*166 to se taky hrouti
Ja mam 12*175 uplne v poho a 12,5 * 166 ani len nepostne :evil:
Jednoznacne je to problem vyssej FSB, ono to proste slape pekne krasne s vyssou fsb a radsej o nieco nizsim nasobicom na vacsu vyslednu frekvenciu v Mhz, ja mam len kt333 dosku inak by to slapalo v pohode na 2400mhz alebo cez 2300 o par desiatok mhz naviac, ako som to tu videl na fore tak ma taketo skusenosti kazdy :-)
Jek se ten procesor da odemknout.Je nějakej navod na internetu nebo někde??Ja ho mužu dat na 143 a už se to seka.Mam MSI KT4 a chladic V9
testnul sem jedno 2400+ box a na 1,65 sel jenom na 2150 ???!!!
odomknut sa uz neda , on je uz odomknuty - pozri si v biose menu - tam sa da menit nasobic podla lubovole - zniz nasobc a daj vyssie fsb aspon na 166mhz 8-)
Kde si ho kupil?Citace:
Původně odeslal Michal Navrátil
Tak jsem zkoušel tenhle procesor přetaktovat a prostě to nešlo.Mam zakladni desku MSI KT4 V.Když cokoliv změnim tak musim restartovat BIOS.Nemate někdo s tim zkušenosti z touhle deskou??
Jak pretocit toto cpu + pamete ? Cpu mi ide 15x133 a pamete idu na 166 6 2 2 2 :)
Shoko:
Koupil jsem ho pře TSBohemii v boxované verzi, ale ne přímo ale přes obchod
Dik za info, ale dnes som kupil docasu alzasofte 1700+ a pockam na referencie o bartone, alebo kym 2400+ padne o nejaku stovecku nizsie.
tu taktneš taky v pohodě, já jsem dneska zatím na 2346Mhz a uvidíme dále
uz sa tesim, ale este ju aj z pamatami musim koli dph dostat na SK a spat.
to je rozumný, ať ti vrátí co maj svině
tak, tak 22% zo zostavy to neni spatne. :-)
to si piš!!!!!!! :idea: :idea: ;D ;D