Na kolik MHz jste dostali tento procesor? Ja zatim na 2100MHz a strasne se hreje 50-60 stupnu. Konstruuju si vodni chlazeni a doufam ze jej dostanu jeste vys... Bohuzel mam desku MSI K8N Neo3 ktera na to neni pry 2x vhodna :(
Printable View
Na kolik MHz jste dostali tento procesor? Ja zatim na 2100MHz a strasne se hreje 50-60 stupnu. Konstruuju si vodni chlazeni a doufam ze jej dostanu jeste vys... Bohuzel mam desku MSI K8N Neo3 ktera na to neni pry 2x vhodna :(
Myslím že se neptáš na správném místě, zkus to zde http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=13320
Nicméně já mám sice jen 2600+, ale jádro asi stejné (Palermo s754).
O desce to skutečně je a MSI nepatří mezi highend v OC.
Já jsem se dostal např. na 2775 MHz...
Tak to je velice slusny vykon:eek: A cim chladis??? Musi to topit jako pra*e...
To mas nejake divne. Kolik do nej cpes voltu a jaky mas chladic, mas ho dobre nasazeny?
Mam 3100+, da na def. volty 2.4GHz a nehreje teda vubec (pres 45°C to v zatezi nejde) - navic pri 1GHz se da uchladit pasivne (Freezer64 Pro chladic). Ale mozna mas proste spatny kousek, ktery nejde tak dobre taktovat..takovych se vzdycky najde, neplati, ze semprony jdou vsechny dobre taktit - Martyho sempron jede temer na def. volty az na 2.7, muj "jen" 2.4 a videl jsem uz horsi kousky..
Ten chladic co mam je uplne k nicemu (Dodavany v BOXU s procesorem)... Vklidu ma 35st. a v zatezi leze prez 50st. Je to nejake divne az budu chladit vodou tak ho skusim jeste postelovat, doufam ze z nej tak 2,3-2,4GHZ vytahnu, 2,5GHZ bych povazoval za veliky uspech... Uvidime urcite dam vedet... Jo a napeti 1.425V. ( A jestli mam spatnej kousek tak proc zrovna ja :( )
Na BOXovaném chladiči bývá zespodu taková ta žvýkačka. Někteří lidé to tam nechávají, když to nasazují na procesor. Neudělal jsi to náhodou taky? Jinak další otázka: Jsi si jistý, že frekvence ti už nejde výš kvůli procesoru nebo desce? Nelimitují tě třeba paměti? Nebo nevím, jak je to u téhle desky s AGP/PCI lockem, ale to by taky mohl být problém. Další věc je kvalitní zdroj. Pokud ti při zatížení začne kolísat Vcore, tak se to na stabilitě přetaktovaného CPU taky podepíše.
Jo a update Biosu někdy taky pomůže, ale není to pravidlem.
pred updatom biosu som dostal 2800+ (1600Mhz) na 2100. bez zmeny vcore.
po zmene vcore (o najmenej co doska umoznovala tj myslim +3% ci +5%) aj 2200, ale uz som to nechal tak a dalej neskusal.
po update biosu bezim na 2000mhz a viac som neskusal.
edit: tu zvejku som tam nechal. je to problem ?
Ta žvýkačka je imho úplně naprd. Měla by sloužit k tomu, aby vyplnila nerovnosti mezi chladičem a povrchem CPU nebo nerovnoměrný tlak chladiče na CPU. Podobně jako teplovodivá pasta. Ale podle mého názoru má ta žvýkačka mnohem mnohem větší tepelný odpor, než chladič s teplovodivou pastou a dokonce kdyby tam nebyla vůbec, i bez pasty. Já osobně jsem se vždycky snažil ji opatrně seškrábnout a neměl jsem s tím problém. Ale vím o několika lidech, kteří si stěžovali na vyšší teplotu, když ji tam měli.
Jen tak bokem ta teplota je přes desku, nebo coretempem? Zkus to radši tim během zátěže. Jinak mam jednoho Semprona 2800+ kterej jede na default na 2,6ghz, ale je to Tcasmax 67. Deska je ale blbá, neumožňuje měnit vcore, takže strop nevim.
Jeste pujde vys testoval sem to na 2,2GHz ale pri zatezi restart moc velika teplota. Nasobic pameti sem snizil. Ale jak rikam vodni chlazeni ve vystavbe az ho tam dam zkusim z nej dostat co nejvic... A s tou zvykackou nevim dostal sem PC uz poskladane a bezduvodne se mi to nechtelo rozebirat az tak budu davat tu vodu uvidim, samozdrejme tam potom dam poradnou pastu...
Hoj
Odporucam ti zistit o ake jadro ide u tvojho Semprona, ak si to uz neurobil. Mozno mas stare jadro ktoreho maximum je prave okolo 2.2ghz a nemusis riesit preco to nejde viac, popripade preco to tak pecie.
Skus napriklad CPU-Z :
http://www.cpuid.com/download/cpu-z-139.zip
Mam jadro PALERMO...
mam taktiez 90nm palermo
na 2200 hodi prime tak do dvoch sekund chybu...
to neni o teplote. proste nekdo dostane tie lepsie kusy a pretoci ich o 1ghz vyssie, a niekto tie "zmetky" ktore sa nechaju pretaktovat ledva o 500Mhz... :)
Uvidim jak to bude s tim chlazenim ted se neda nic odhadovat o kolik to pretocim. Kazdopadne topi az to neni zdrave...
Me to na 2,1GHz ide pri zatezi na max na 55 stupnu... A to se mi zda celkem dost. Ja mam vcore nastavene na 1.425V a leze mi to(Podle CPU-Z) az na 1.5V.
2,6ghz 1.45v (default tohoto CPU) box chladič ta guma pod nim, ádná extra pasta a 56 C ve full load. Zdaj se mi ty vaše teploty docela velký.
Tak mi to nedalo a cistil sem vetraky a dal novou vodici pastu. Teplota sla dolu ale FBS na 235 vys ani ho*no... A to mu poustim 1,5V... Sem z toho uz fakt ko*ot :?:
Jedna rada, zkus dát nejnižší děličku pamětí, najagresivnější latence a taktuj přes clockgen z win, ne z biosu a podle mě se dostaneš vejš, jo taky nezapomeň HT 3x.
Jinak ten můj sempron je klasický Palermo, tcasemax 67.
Zda se mi to az nejak moc jednoduche... Ted to mam na 2,6GHz a jeste nema dost :eek:
Stejne jak ted ale PC proste nenabehl... RAM 166MHz a HT 3x
V Biosu max. 2100MHz. A dal sem na radu DOC_ZENITHA: ,,Jedna rada, zkus dát nejnižší děličku pamětí, najagresivnější latence a taktuj přes clockgen z win, ne z biosu a podle mě se dostaneš vejš, jo taky nezapomeň HT 3x." - Delicku pameti sem pak dal aby byl takt kolem 200MHz...
A dostal sem z toho 2600MHz :cool: . Napis jak si dopadl...