Tlačítko na case - spustit program
Ahoj,
rád bych vymyslel následující problém - na PC který běží jako server, tj. bez monitoru, klávesnice nebo myši bych potřeboval přidrátovat extra tlačítko + vymyslet jak kontrolovat stisknutí
Po stisknutí by se spustil program (.bat). Připojení bych viděl ideálně na COM port.
Vím že to jde řešit složitě, ale snažím se najít co nejjednodušší řešení, poradíte ?
PS: Pro úplnost dodám, že na tom pojede W2k.
Re: Tlačítko na case - spustit program
Kdysi jsem delal program ktery pracoval s infra branou zapojenou na COM port. Brana byla sepnuta, kdyz byla nastavena jedna ze 4 vstupnich linek COM portu - DCD, DSR, CTS nebo RI. Pri spusteni programu jsem akorat nastavil DTR linku a pak uz jen kontrolovatl signal na vstupni lince. Takze takhle nejak by mohlo fungovat i tvoje tlacitko. Na pristup ke COM portu jsem pouzival knihovnu portlib (port.dll), byla na cd k nejake knizce (bohuzel ji nemam u sebe) tykajici se rozhrani pc (COM, LPT a Game port). Mohu tuto knihovnu pripadne poskytnout, prip. spolu s wrapperem pro C#.
A co se tyka Hw stranky, tak by imho melo stacit propojit DTR a nejakou vstupni linku (napr. RI) = logicka jednicka. Kdyz bude DTR nastavena na 1, bude na ni napeti, ktere tim privedes na RI, kdyz propojeni prerusis, bude na RI logicka nula. Aspon myslim :)
Vo Windows s tym bude asi problem, ale v Linuxe sa da na ACPI power button dat lubovolna vec.
thx, tohle reseni si dovedu HW predstavit, jenomze...
- C# urcite ne, ten stroj neni zase tak naslapnutej abych tam rval i .NET (a pak by ti IMHO ani nesplnovalo mou podminku rock-stable serveru)
- ten program by musel jet v nekonecne smycce, coz v kombinaci s ctenim portu bude zrat docela dost casu CPU :-(
Uvazoval sem i o necem jako prepinac misto tlacitka, kontrolni program by se spoustel treba jen kazdych 10s pricemz by reagoval na zmenu od posledniho nacteneho stavu.
Co se tyka programu, jednou jsem mel pred sebou neco podobnyho resene pres jednoduchy wsh, ale kdybych se rozkrajel nevim uz kde to hledat :-(
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Vo Windows s tym bude asi problem, ale v Linuxe sa da na ACPI power button dat lubovolna vec.
To ne, i kdyby to slo, PWR button potrebuju vyuzivat k tomu na co je urcenej :)
Mno tak samozrejme lze to udelat v cemkoliv, vc. C/C++, v C# jsem to delal ja :) Ale mas pravdu, ze by to muselo jet ve smycce. Nicmene s nejaky rozumnym delay by to nemuselo byt tak hrozne. Ale realnou zkusenost nemam.
EDIT: Pripadne me jeste napada moznost IR prijimace na COM portu/desce + Girder s prislusnym pluginem (napr. znamy Igor). S timto by bylo mozno ovladani znacne rozsirit.
jj, Girder me taky napadl, ale tady to nema moc smysl. Fyzicky to stejne bude "uklizeny ve skrini", takze by to znamenalo najit ovladac, dojit ke skrini, otevrit, zamirit a zmacknout tlacitko na ovladaci.
Neco jinyho by bylo kdybych ho mel treba v obyvaku.
Nemozes rozdratovat Keyboard a vytiahnut si co ja viem ENTER na ten kejs?
Citace:
Původně odeslal
iPoK
Nemozes rozdratovat Keyboard a vytiahnut si co ja viem ENTER na ten kejs?
V principu by to slo - dokonce bych to mel jednodussi o to, ze torzo KB uz mam v serveru zabudovanej (vyrobil jsem si takovej KB-simulator), protoze deska neumi bez KB nastartovat. Ale nejsem si jistej jak me to pomuze. Imho by ten program ani nesel napsat, pac nevim ve ktere app zrovna server bude (obcas na nem pracuju pres VNC)..
Zatim to vypada asi fakt na ten COM + C...
Este jeden blby napad (ak tam mas CD-ROMku): kedze tam mas windows, tak si sprav CD a na nom autorun s pozadovanym programom. A mozes spustat aj viac programov - na kazdy jedno CD :)
Heh, teda Rainbow bodujes ! Neco takovyho me opravdu nenapadlo - pripomina mi to jak sem cetl o vzdalenym zapinani serveru pres suplik CD mechaniky jineho serveru umistenyho naproti :-D
Ale ne, vyresim to tim programem. Zadnej zazracnej napad se neobjevil, tak se neda delat nic jinyho.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Este jeden blby napad (ak tam mas CD-ROMku): kedze tam mas windows, tak si sprav CD a na nom autorun s pozadovanym programom. A mozes spustat aj viac programov - na kazdy jedno CD :)
elegantní řešení :)
ještě mě to napadlo přes USB flashku, stačí spíchnout softík, který detekuje přítomnost a pak spustí daný soubor ;)