deska pro c2d kolem 3000kc
Ahoj, potrebuju poradit s deskou pro c2d do 3000Kc.
Mam nekolik variant, ale kazda ma svoje mouchy....
GB S3 - pekna deska, sice lowend, ale umi slusna fsb, bojim se nemoznosti regulace fanu a ty lowendovosti
nebo
GB DS4 bazarovka, fajn deska, ale rev 1.0 s C2, bojim se cyklovani
nebo
Asus P5B hrozny layout PCI
nebo
Asus PSN-E SLI paradni vybava za tu cenu, ale uz se opet objevuji problemy typicke pro nv cipsety....
//edit: je pro me dulezita moznost regulovat alespon 2 fany, zkusenosti uvitam
a ted babo rad
mate nejaky navrhy?
Re: deska pro c2d kolem 3000kc
GB S3 mam, regulace fanu (jednoho - CPU) funguje - pres bios nebo speedfan.
lowend to je, fungovat ale funguje.
max fsb jaksi s nasobicem 23 a zakladem 133fsb nevyzkousim :) nevim jak rev 1.0 (tu uz snad ani nesezenes), ale s 3.3 vidim na forech >400fsb.
tak to bohate na E4300 staci, asi pujdu do ni ;)
pred nedavnem jsem stavel E6300 + GB S3 - sice to muze byt cenove low end - ale me se zdala docela ok (tj bez prislusenstvi co uzivatel nevyuzije stejna jako drazsi GB)
co se tyka OC - nechal jsem to na desce (takze jsem ani moc nesledoval VCore apod) a menil jsem jen nasobice k pametem a FSB - takze lehkym nastrelem 7x 457 (RAM x2) do Win ok (CPU a pameti Corsair DIMM 2048MB DDR II 800MHz XMS2 Twin2X2048-6400 z CzC)
jo a puvodne jsem mel nastavenou auto regulaci vetraku - tak pri prvnim zapnuti jsem myslel, ze jsem ten vetracek (na boxu) nezapojil - protoze se netocil...a kdyz to zakaznik (mel jsem to na overnight stavbu) dovezl domu a jeste studene zapnul - zareagovala ochrana proti fan failure a zaclo to rvat - takze myslim, ze regulace (i pres speedfan) jde...
to zni dobre.....asi jio fakt vezmu.
Jeste me zajima, jestli nekdo nevite kompatibilitu s Geil DIMM 2048MB DDR II 800MHz Kit (GX22GB6400DC)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36858
a co MB BIOSTAR TForceP965 ma taky cenu do 3k a vysledky s ni jsou velmi dobry...
o ni nemam moc informaci, hlavne co se tyce stability a kompatibility s ram, nemluve o informaci o regulaci fanu
Citace:
Původně odeslal
Holda
o ni nemam moc informaci, hlavne co se tyce stability a kompatibility s ram, nemluve o informaci o regulaci fanu
Tforce pro AM2 ma v biosu bohate nastaveni i regulace, rozhodne vic jak moje Gigabyte S3 pro AM2. Recenze te Tforce pro C2D je tusim na PCTuningu.