prodluzovaci kabel pro wifi antenu
netusite nekdo, jestli se nekde da sehnat prodluzovaci kabel na wifi antenu. na takovy ten konektor, co je kazde pci karte (pokud ma oddelavaci antenu) - tusim se jmenuje RSMA-male. tudiz kabel by mel mit na jedne strane RSMA-female a na druhe RSMA-male, abych na nej zase mohl antenku nasroubovat. ptal jsem se v Softcomu a rikali mi, ze nic takoveho se snad ani nevyrabi.
jestli nekdo vite kde by se takovyto prodluzovaci kabel dal sehnat, tak mi prosim dejte vedet - moooc by se mi hodil ;)
Re: prodluzovaci kabel pro wifi antenu
Prodlužovací kabel se (aspoň podle mě) nedělá protože zbytečně zvyšuje útlum v kabelu. Nebylo by lepší pořídit si delší kabel než se patlat s prodlužovačkou?
dělat se dělá http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450870AB0UB7SD
ale pokud dáš třeba tento kabel na 3db anténku tak si jen zrušíš signál...
to je lepší koupit za cca 5 stovek 5db anténu na metrovém kabelu
njn, ale ja potrebuju tu antenu posunout o 9 metru a anteny s 9 metrovym kabelem se neprodavaji :confused:
nicmene jsem zabadal a nasel jine reseni - power over ethernet. cely to totiz bylo motivovany tim, ze tam kde chci mit antenu neni nikde v dosahu zasuvka a standartni prodluzku tam nenatahnu - cestou vrtam jednu zed - a to uz by pro me bylo moc komplikovany.
konkretne zkusim asi tuto vecicku: RF elements Passive POE
jj, takto řešila firma připojení když si dávali rodiče net. jede to bez problémů...
Citace:
Původně odeslal
herma
jj, takto řešila firma připojení když si dávali rodiče net. jede to bez problémů...
prima! doufam, ze u me s tim taky nebude problem. poreferuju ;)
a vsem diky!
Citace:
Původně odeslal
pipp
njn, ale ja potrebuju tu antenu posunout o 9 metru a anteny s 9 metrovym kabelem se neprodavaji :confused:
nicmene jsem zabadal a nasel jine reseni - power over ethernet. cely to totiz bylo motivovany tim, ze tam kde chci mit antenu neni nikde v dosahu zasuvka a standartni prodluzku tam nenatahnu - cestou vrtam jednu zed - a to uz by pro me bylo moc komplikovany.
konkretne zkusim asi tuto vecicku:
RF elements Passive POE
Takhle to resim taky, ale nekupuju POE za 200kc, ale konektory 2x RJ45 a napajeci konektory samec samice(5,5x2,5 nebo 5,5x2,1) za cca 40kc a kdyz krimpuju RJ45, tak nepouzity 4 draty spojim do dvou a pridelam na ne konektory a pak se jen raduju ze jsem si neco udelal sam a funguje to :) Nez to budes kupovat tak bych si zjistil jaky rozmer ma ten napajeci konektor na tom POE, nemusel by ti totiz souhlasit s konektorama na AP a trafu.
Stale mozes cvaknut kabel od adapteru a urobit si napajanie po UTP bez toho aby si potreboval POE adapter...Je to potom o cosi lacnejsie riesenie a na funkcnosti to neuberie.... ;)
Citace:
Původně odeslal
mortician
Stale mozes cvaknut kabel od adapteru a urobit si napajanie po UTP bez toho aby si potreboval POE adapter...Je to potom o cosi lacnejsie riesenie a na funkcnosti to neuberie.... ;)
Ale jak se ti AP podela tak mas problem s reklamaci, kdyz jim tam das trafo s prestrihnutym kabelem...
Citace:
Původně odeslal
Chuck
Ale jak se ti AP podela tak mas problem s reklamaci, kdyz jim tam das trafo s prestrihnutym kabelem...
mam na to podobny nazor. kdybych byl aspon elektrikar a poradne do toho videl tak mozna, ale jako laik nemam potrebu usetrit 150Kc a pak byt nahranej ;)
Citace:
Původně odeslal
pipp
mam na to podobny nazor. kdybych byl aspon elektrikar a poradne do toho videl tak mozna, ale jako laik nemam potrebu usetrit 150Kc a pak byt nahranej ;)
Na to aby si vedel spojit dva kabliky nemusis byt elektrikar...A v pripade, ze AP musi ist na reklamaciu...pride ta investicia 150 do noveho adaptera...
Citace:
Původně odeslal
mortician
Na to aby si vedel spojit dva kabliky nemusis byt elektrikar...A v pripade, ze AP musi ist na reklamaciu...pride ta investicia 150 do noveho adaptera...
ne to nemusim. ale v mem pripade by to bylo setreni na nepravem miste. v oblastech, kterym nerozumim netouzim zas az tak experimentovat. je to zbytecny rozebirat - muj pristup k veci ;)
nejak jsem pozapomnel, ze jsem slibil sdelit vysledky. takze tady jsou:
vse probehlo zcela hladce a router bezi o 10 metru jinde bez jedineho problemu. takze naprosta spokojenost ;)