Problém s instalací WinXP SP2
Ahoj mám problém s instalací Win XP mám core 2 duo 6400 2GB Kingston dual ram tuto desku a hdd samsung sata2 160GB instalace mi vždy skončí na 99% zkoušel sem už všechny ovladače z cd ale je to pořád to samé mám nastavený mod sata/ide prosím poraďte disk mi to rozpozná takže myslím že ani ovladače co jsou na cd instalovat nemusím( s nima je to poříd to samé)
zkoušel sem i instaloval na pata disk a pořád to samé a winxp sp1 napisou chyba i/o disku...help!
Re: Problém s instalací WinXP SP2
co mas za desku znacku "tuto" neznam:-) jinak je ten komp stabilni? zkus vsechny casovani nastavit na co nejpomalejsi, pripadne otestuj pamet memtestem. v biosu zkus povypinat vsechny integrovany zarizeni(lan, audio..) pripadne nacti "fail safe settings".
jo soráč mám desku Gigabyte ds3 všechno úlně nové zkoušel sem i jinou mechaniku na jiném kompu s tímto cd normálně proběhne instalace ..a proč nejde Win sp1 to nepodporuje nový hardware?..
nedavno jsem instaloval znamemu kompa s tou samou deskou a po ruce jsem mel jen win xp sp1 a instalace probehla naprosto bez problemu. takze problem bych hledal v nestabilite hw - pameti, procak...
Kdyby si tam nemel nic vadnyho nebo nekompatibilniho tak polozka Load Optimized v BIOSu a instalace musi probehnout korektne.. jakou tam mas verzi BIOSu?? jinou si zkousel?? co ty pameti?? kazdou zvlast popripade uplne jiny.
jinak v nazvu mas psany problem s XP SP2 a v textu SP1?? co tam teda rves?? ikdyz v tom by bejt zakopanej pes nemel byt
Zkoušel sem Win XP SP2 u těch se zasekne instalace na 99% vždy u soboru halmacpi.dll a SP1 nezačnou bootovat a napíše to chbyba i/o disku
a verzi biosu mám myslím F7
takze se ti to zasekne uz pri kopirovani souboru? jestli jo tak ti blbe cte mechanika, nebo mas moc poskrabany CD.
Asi to nějak špatně komunikuje s mechanikou.....naistaloval sem WinXP SP2 na druhém počítači na 40GB pata disk a potom sem ho dal do toho nového a všechno jede.....nechápu že ta instalace nejde..zkoušel sem jí i s jinou mechanikou a taky nešla ta samá chyba tak fakt nevím i jumper sem přehodil na cable select a pořád to samé....
Tak na 95% je to mechanikou kdyz dam instalacni disketu s win98 tak to napise ze tam neni cd rom drive takze ted to jenom vyresit...
- mozna spatny kabel k mechanice
- mozna znecistena cocka (vycistit)
- zkusit CD zkopirovat u kamarada, jestli je to mediem nebo mechanikou
Jestli je mechanika i deska nová, doporučoval bych překontrolovat hlavně ty kabely + konektory ... nejednou se mi stalo, že to hlásilo porodbný problémy a nakonec to bylo kabelem (naposledy to byl skvělej "kulatej" kabel od DFI, kde bych to teda fakt nečekal). Každopádně novej kabel to vyřešil ... Taky nevěsit mechaniku na stejnej kabel jako disk ... občas to může pěkně komplikovat život ...
No tak sem nainstaloval system na druhem kompu a uz to vsechno frci..ale mechanika jede pod scsi a neni zrovna nejrychlejsi mam ji zapojenou jeste z pata diskem ale i dkyz je sama tak je to to same...tak nevim
Je to asi tím přídavným řadičem, u této desky je to nějaké ořezané..možná by to šlo s mechanikou s rozhraním sata....
Zajimavé jhe že když sem naisntaloval Winsky na druhém kompu a potom zbytek už na novém tak všechno jede...divné to stroje.