RAWshooter - anebo něco jiného?
Čím převádíte RAW?
Resp. dokážete porovnat snadnost práce i kvalitu výstupu RAWshooteru se softwary jako CaptureOne, Biibble apod.??
Já používám RAWshooter a krátce jsem vyzkoušel vychvalovaný Bibble a důvod, proč jsem se vrátil zpátky k RAWshooteru (Premium) byla jednoduchost ovládání, možnost znáčení příznakem, lepší stabilita a šikovně uložené soubory s nastavením.
A jak jste na to vy? Tipy, triky sem.
Díky
Re: RAWshooter - anebo něco jiného?
Adobe Lightroom, RSE som nikdy fakticky nepouzival lebo mne nevyhovoval vystup
Pouzivam Bibble Pro a s vystupem jsem spokojeny, muzu porovnavat maximalne s ufraw skrze GIMP. Ovladani je trochu divne, ale da se na to zvyknout. Vyhodou je davkove zpracovani na pozadi, nicmene je to zrout prostredku, hlavne CPU (potreboval bych quad core idealne).
JA stale pouzivam DPP dodany rovnou s fotakem (canon). Asi nejsem ten spravny umelec ;-)
Zkousel jsem chvilku raw plugin do photoshopu a hrmadu dalsich programku ale pro moje dosavadni potreby mi bohate dostacuje ten dpp (navic se mi zda rychlejsi). Akorat nejsem holt in.
Vhodné odkazy např.:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...&highlight=raw
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?...&highlight=raw
S jakou verzí Bibble jsi měl problémy se stabilitou? Problémy byly, tuším, u 4.7a, u předešlých a pozdějších žádné.
Kvalitu má zřejmě nejlepší CaptureOne, Bibble toho umí citelně víc a nakonec ACR 4.0 v CS3 je také mnohem lepší než býval. Bohužel engine ACR/Lightroom má stále stejné některé vlastnosti a bugy (např. umí vytvořit barevnou aberaci tam, kde není), které mě dost štvou.
RAWShooter jsem testoval vícekrát a kvalita výstupu je imho na první pohled horší než u výše zmíněných nástrojů, ze kterých doporučuji si vybrat (nebo používat kombinaci - osobně používám všechny, každý na něco jiného, kdybych vybíral jeden, byl by to Bibble).
Citace:
Původně odeslal
jan555
S jakou verzí Bibble jsi měl problémy se stabilitou? Problémy byly, tuším, u 4.7a, u předešlých a pozdějších žádné.
Problemy se stabilitou mam v 4.9d i 4.9.5 - pouzivam linuxovou verzi, windowsovskou jsem nikdy nezkousel. Bug reportu na oficialnim foru bibble je mraky, vyvojari se to snazi resit, ale stale nevi co s tim. Nestabilita se projevuje zejmena pri pouziti integrovaneho NoiseNinja.