Kolik vyhradit pameti pro sdilenou grafiku?
Velmi casto resim problem, kolik RAM vyhradit pro sdilenou grafiku u nForce 410/430 a pod. chipsetu. Obvykle nastavim 32MB, protoze hry se na tom hrat obvykle nebudou, je to spise na internet, filmy, pripadne 2D grafiku. Je to podle vas malo, nebo naopak zbytecne moc?
Re: Kolik vyhradit pameti pro sdilenou grafiku?
Na prehravani DVD v podstate staci i 8MB. Zkusil bych nastavit 16MB, nic zavazneho by se stat nemelo :)
Menej ako tych 32 by som nastavoval asi len v pripade, ak je menej ako 512MB ramky...co sa uz asi moc casto nestava....
toto by ma tiez zaujimalo.
1GB ramky, 7600GS 256MB a XP.
je v tom nejaky vyznamny rozdiel, ci tam supnem 32, 64 alebo 128?
Citace:
Původně odeslal
JonnZ
toto by ma tiez zaujimalo.
1GB ramky, 7600GS 256MB a XP.
je v tom nejaky vyznamny rozdiel, ci tam supnem 32, 64 alebo 128?
Vzhledem k tomu, ze mas grafiku s dedikovanou pameti, tak temer zadny rozdil nepocitis.
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Vzhledem k tomu, ze mas grafiku s dedikovanou pameti, tak temer zadny rozdil nepocitis.
vzhladom k tomu, ze ma dedikovanu grafiku, nechapem preco vobec riesi pridelovanie pameti grafike :))
Citace:
Původně odeslal
Petrik
Velmi casto resim problem, kolik RAM vyhradit pro sdilenou grafiku u nForce 410/430 a pod. chipsetu. Obvykle nastavim 32MB, protoze hry se na tom hrat obvykle nebudou, je to spise na internet, filmy, pripadne 2D grafiku. Je to podle vas malo, nebo naopak zbytecne moc?
no ono to vseobecne rict nejde, zalezi co na tom pobezi.. v dnesni dobe Visty je potreba pocitat i s touto moznosti.. kazdopadne jestli jsou tam XP tak tech 32MB musi v poho stacit.. asi nema cenu davat tomu vic ci min.. ale samozrejme pokud by to zralo zbytecne moc kdyz neni RAM zrovna hodne tak se da podle potreby upravit a videt to ani byt nemusi.. chce to jen zkusit, ale 8MB bych nedaval :)
Citace:
Původně odeslal
MadCap
vzhladom k tomu, ze ma dedikovanu grafiku, nechapem preco vobec riesi pridelovanie pameti grafike :))
vzhladom na to, ze neviem co je to "dedikovana grafika" tak riesim... :)
2JohnZ: GF7600GS je prece bezna grafika do slotu AGP/PCIe, tak proc resis nejake pridelovani pameti jako pro integrovanou grafiku, ktera sdili cast operacni pameti (tady prave chce Petrik vedet, kolik nastavit te sdilene)...
Ja bych daval jako minimum 16MB, 8MB je malo. Ovsem pokud tam pobezi neco jako Visty nebo Xgl/Beryl, tak mozna i 32MB muze byt malo. U me s GMA950 si Visty reknou o 63MB pri zapnutem Aeru.
Parada, diky za rady, jsem rad za na to mame hodne pohobny nazor. Ted dalsi otazka: kdyz se na tom bude delat ve pohotoshopu s velkyma fotkama (16Mpix RAW), muze velikost a rychlost pameti na grafice a integrovana grafika jako takova ovlivnit rychlost prace? Dokaze photoshop/windows vyuzit grafickou pamet pro ten 16Mpix obrazek, nebo to ma vsechno v RAM?
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Jasny :) Napadlo me, ze by chtel nastavovat AGP aperture size, kterou si urcite nijak nepomuze. A u PCIe verze snad ani nic takovyho nastavit nejde, jestli se nemylim.
K puvodnimu dotazu - 16-32MB je podle mne rozumny rozsah pro Windows XP a kancelarskou praci. 2D graficke programy by na tom take nemely byt zavisle, alespon co se napriklad z Hardware Requirements pro Photoshop da docist (nikde nepisou kolik by PS rad graficke pameti).