Nastavení domácí sítě na Karnevalu
Předem se omlouvám, jestli to tu již je, ale já jsem to nenašel.
Mám následující problém.
Kabelový modem od karnevalu, z něhož vede kabel do Switche, z něhož následně do 3 počítačů (mám 2 dynamické IP a 1 statickou).
Internet funguje parádně, ovšem interní síť už ne, jeližko statická IP adresa je z jiné skupiny IP a je rozdílná i brána. Vše je přidělováno přes DHC.
A teď se tedy ptám, jestli je možné nějak nastavit, aby fungovala dobře i domásí síť mezi počítači, bez toho, abych koupil router.
Re: Nastavení domácí sítě na Karnevalu
Mezi pocitaci se statickou IP muzes vzajemne nastavit nastalo staticke routy, pak treba prenos souboru mezi temito PC bude fungovat primo po vnitrni siti (pres FTP, klasicke Windows sdileni nejspis nepujde).
U pocitace s dynamickou IP to bude tezsi, muzes mu nastavit take staticke routy ostatnich dvou PC se statickou IP, ale temto pocitacum budes muset pridavat vzdycky novou routu, jak treti PC dostane jinou adresu, nez mel doposud.
http://www.microsoft.com/resources/d....mspx?mfr=true
Děkuji za radu. Zkoušel jsem to, ale nějak jsem nepřišel na to, jak se to přesně používá :(
Zkus priradit kazde sitovce dve IP. Jednu ti prideli ISP a druhou si zkus nastavit sam a vytvorit druhou sit. Kdysi jsem to resil a vse mi chodilo, ale uz presne nevim jak jsem to mel nastavene.
Citace:
Původně odeslal
chinook
Zkus priradit kazde sitovce dve IP. Jednu ti prideli ISP a druhou si zkus nastavit sam a vytvorit druhou sit. Kdysi jsem to resil a vse mi chodilo, ale uz presne nevim jak jsem to mel nastavene.
Tak jsem to řešil přes WinXP, ale ve Vistách se nedá další IP přes registry už přidat, nebo nevím jak. Provider mi přiděluje IP přes DHCP.
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Děkuji za radu. Zkoušel jsem to, ale nějak jsem nepřišel na to, jak se to přesně používá :(
Zkus to pridat nasledovne:
route add ip_adresa_pc_na_ktery_chces_mit_pristup mask 255.255.255.255 ip_adresa_tveho_pc metric 1
Na druhem PC pridas routu analogicky (prohodis adresy) a vyzkousis -> melo by to frcet 100Mbitem.
Kdyz to bude fungovat, tak routu pridas natrvalo parametrem -p (route -p add .....)
Díky, chápal jsem to úplně obráceně. Hned jak budu doma, tak to zkusím.
Naroutuji si to asi jen na compech s dynamickou IP, aby mohly na to PC se statickou.
Předpokládám, že to ip_adresa_tveho_pc asi nemohu nahradit 127.0.0.1 :D
Citace:
Původně odeslal
kecinzer
Předpokládám, že to ip_adresa_tveho_pc asi nemohu nahradit 127.0.0.1 :D
Ne ;D to jsou adresy ktere jsi dostal od UPC/Karnevalu