Smazání části registru, odstranění viru - negativní dopad na WIN.
1)Tak jsem, v domění toho že dělám dobrou věc a odstranim virus, smazal část registru podle návodu - http://www.anti-spyware-removal.com/...Uninstall.html
Presneji receno jsem smazal tyto klice:
/////////////
WhenU Removal Instructions
Kill processes :
search.exe, whse.exe
Delete registry values:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run\WhenUSearch
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Run\WhenUSearchWHSE
HKEY_CLASSES_ROOT\WUSE.1
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\windows\Curr entVersion\Explorer\Browser Helper Objects\
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Explorer Bars\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Extensions\
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall\WhenUSearch
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall\WhenUSearchB
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\Curr entVersion\Uninstall\WhenUSearchF.
//////////////////
2) Restartoval jsem
3) Win nabehnou tim stylem - ze se nespusti plocha (Explorer.exe), jedine co funguje je CTRL+ALT+DEL.
Rad bych zkusil win obnovit ze zalohy, jenze Obnoveni systemu (Rstrui.exe) nejde spustit :-/
Co by jste navrhovali na obnoveni systemu? Napadlo me treba jeslti by nesel ten registr zpatky nakopirovat, kdyz presne vim co jsem smazal, navic to co jsem mazal, je soucasti win, takze by pripadalo v uvahu ze bych to vytahl ze sveho notebooku se stejnym systemem (XP SP2)
diky za rady
Re: Smazání části registru, odstranění viru - negativní dopad na WIN.
Citace:
Původně odeslal
CODE
Co by jste navrhovali na obnoveni systemu?
Pokusit se při startu najet na nouzový režim, případně poslední funkční konfihuraci (bude-li tam k dispozici). Ale vzhledem k tomu, že na věčnost jsi poslal celou větev HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\ tak jako jediné spolehlivé východisko vidím novou instalaci - mám silnou obavu, že tady nepomůže ani přeinstalace - systém možná rozběhneš, ale dá se čekat řada dalších problémů. Ale každopádně i ta přeinstalace stojí za pokus.
EDIT: To mi nedělej - než jsem odepsal, tys tam dodal další věci. Pokud to máš někde uloženo, tak to naimportuj zpět- proč se na to ptáš?
Predem dik za reakci! Mno ulozenej puvodni registr nemam, ale neexistuje nejakej programek, kterym bych to tam ty jednotlive vetve mohl nakopirovat?! Treba z registru co mam na NTB.
Ted koukam, ze je jakasi fce exportovat a importovat i v klasickem regeditu, tak to jdu zkusit!
EDIT: Tak jsem uspesne importoval do stolniho PC vetev CLSID! Nemuzu se ale dostat na net, zkusim tam pridat i zbytek..
Tak bohuzel i po pridani registru, ktere jsem odebral - system obcas haze chyby a obcas me zahlasi ze nemam disketu v mechanice, pritom disketovou mechaniku ani nemam :-), to by se dalo prechodne prezit, ale bohuzel NEJDE INTERNET z me neznameho duvodu.. Nevis kde mam hledat chybu?!
Citace:
Původně odeslal
CODE
Nevis kde mam hledat chybu?!
Velká část (spíš asi většina) těch nastavení v registru je specifická pro každý počítač, takže věci z jednoho kompu na druhém fungovat nemohou. Ale pokud ses dostal až sem, možná by pomohlo odebrat třeba síťové karty (přes správce zařízení) a znovu je nainstalovat a pak nastavit parametry. Jelikož je to nabouraný systém, doporučil bych odebrat a hned restartovat a pak až přidat.
Dobrej postreh s tema sitovkama!
A mas pravdu pocita je jen blbej stroj! Mrzi me ze mame v rukou tak velky vypocetni vykon, ale to znamena jen fakt blbej stroj, jak jsem to tady ted porad se snazil spravit tak jsem se zamyslel nad tim, proc by se treba ten zgarb nemohl spravit sam, kdyby mel jakous takous inteligenci, tak by uvazoval podobne jak ja a mohl se sam opravit..
Tak jsem se prave vratil z hor a jdu na preinstalaci. Zajimalo by me ale jak to funguje, zatim jsem vzdy formatoval disk a pote nahral win, kdyz ale udelam preinstalovani, znamena to, ze zustanou zachovany vsechny nastaveni a pujdou spustit vsechny programy?
Citace:
Původně odeslal
CODE
Tak jsem se prave vratil z hor a jdu na preinstalaci. Zajimalo by me ale jak to funguje, zatim jsem vzdy formatoval disk a pote nahral win, kdyz ale udelam preinstalovani, znamena to, ze zustanou zachovany vsechny nastaveni a pujdou spustit vsechny programy?
jj,zmeni se akorat ty hlavni veci ve win (cili preinstalace registru-ale pouze soucasti co jsou treba pro praci win a nejaky dalsi veci).Programy a vse ostatni by melo slapat bezproblemu.
Ked ti uz teraz nieco funguje, tak skus system restore - to si robi obcas zalohy registra.
to Rainbow:Mno chlape, bohuzel kdyz udela presinstal win, tak ti samozrjeme zmiznou system recovery..
Citace:
Původně odeslal
CODE
to Rainbow:Mno chlape, bohuzel kdyz udela presinstal win, tak ti samozrjeme zmiznou system recovery..
Jo,ale on to mysli udelat jeste predtim nez to preinstaluje...